ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλοπή αυτοκινήτου που αφέθηκε ξεκλείδωτο με τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής

Την κλοπή αυτοκινήτου, το οποίο είχε αφεθεί από τον υπεύθυνο οδηγό του, σταθμευμένο με τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής, διερευνά η Αστυνομία στη Λάρνακα. Την υπόθεση κλοπής διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε στο ΤΑΕ ο 57χρονος οδηγός, το αυτοκίνητο, αξίας 5,000 ευρώ, κλάπηκε στο διάστημα 10 λεπτών, από τις 2.40 μέχρι τις 2.50 σήμερα το μεσημέρι, που ο ίδιος το είχε σταθμεύσει, σε κεντρική λεωφόρο, στη Λάρνακα. Το όχημα είχε αφεθεί στο σημείο ξεκλείδωτο και με τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Η Αστυνομία, για σκοπούς πρόληψης παρόμοιων περιστατικών κλοπής, απευθύνει συστάσεις προς το κοινό, ιδιοκτήτες και υπεύθυνους οδηγούς οχημάτων, όπως με τη στάθμευση του οχήματός τους, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης στάσης, να αφαιρούνται τα κλειδιά, να κλείνονται πλήρως τα τζάμια, και να κλειδώνεται το όχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μη λήψη προστατευτικών μέτρων ασφαλείας και φύλαξης των κλειδιών και του ιδίου του οχήματος, συνιστά παράβαση, ιδιαίτερα στην περίπτωση όπου ως αποτέλεσμα της αμελούς φύλαξης του οχήματος, άλλο πρόσωπο παράνομα αποκτά κατοχή και παράνομα οδηγεί το όχημα.