ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις συλλήψεις για υπόθεση πλαστοπροσωπίας και υποβοήθησης της παράνομης διέλευσης από το έδαφος της Δημοκρατίας

Στη σύλληψη τριών προσώπων προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πλαστοπροσωπίας, και υποβοήθησης της διέλευσης από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 6.30 το πρωί σήμερα, δύο γυναίκες ηλικίας 55 και 22 ετών, υπήκοοι ευρωπαϊκής χώρας, και άντρας ηλικίας 29 ετών, υπήκοος τρίτης χώρας, ο οποίος διαμένει νόμιμα στην Κύπρο, παρουσιάστηκαν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, για να αναχωρήσουν με πτήση για χώρα της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, διαπιστώθηκε από μέλη της Αστυνομίας ότι, τα δελτία ταυτότητας ευρωπαϊκής χώρας, που παρουσίασαν ως ταξιδιωτικά έγγραφα ήταν αυθεντικά, ωστόσο εγέρθηκαν υποψίες ότι στο δελτίο ταυτότητας που παρουσίασε ο 29χρονος, δεν απεικονιζόταν ο ίδιος.

Ακολούθησαν περαιτέρω εξετάσεις ενώ ανακρινόμενη η 22χρονη ανάφερε ότι, τις προηγούμενες μέρες ταξίδεψε από χώρα της Ευρώπης στην Κύπρο μαζί με την 55χρονη, με σκοπό να παραδώσουν στον 29χρονο, έναντι αμοιβής, το ευρωπαϊκό δελτίο ταυτότητας που ο 29χρονος παρουσίασε κατά τον διαβατηριακό έλεγχο. Όπως ανέφερε η 22χρονη, το δελτίο ταυτότητας ανήκει σε οικείο πρόσωπο των δύο γυναικών και το παρέδωσαν στον 29χρονο ώστε αυτός να ταξιδέψει μαζί τους με προορισμό την ευρωπαϊκή χώρα από την οποία είχαν ταξιδέψει στην Κύπρο.

Εναντίον των τριών υπόπτων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.