ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε χώρα του εξωτερικού εντοπίστηκε 17χρονος που είχε δηλωθεί στην Αστυνομία ως ελλείπον πρόσωπο

Σε χώρα του εξωτερικού εντοπίστηκε ανήλικος 17 ετών, ο οποίος τον Οκτώβριο, 2022, δηλώθηκε στην Αστυνομία ως ελλείπον πρόσωπο, αφού απουσίαζε από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία.

Στις 12 Οκτωβρίου, 2022, συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ότι, ο 16χρονος τότε ανήλικος, με χώρα καταγωγής το Κογκό, απουσίαζε από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία από τις 10 Οκτωβρίου. Η Αστυνομία την ίδια μέρα, 12 Οκτωβρίου, 2022, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφία του, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσε να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Από τις έρευνες που έγιναν από την Αστυνομία για εντοπισμό του, έχει διαπιστωθεί ότι, ο 17χρονος βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού, όπου και διαμένει. Μετά και τον εντοπισμό του η συνέχιση της δημοσίευσης της φωτογραφίας και των προσωπικών του στοιχείων είναι αχρείαστη.

Υπενθύμιση: Περαιτέρω δημοσίευση φωτογραφίας που απεικονίζει το εν λόγω πρόσωπο, δυνατό να αντιβαίνει σε πρόνοιες της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων.