Uncategorized

Ημερίδα με τίτλο «Ο ρόλος των μελών της Αστυνομίας σε μια κοινωνία με σεβασμό στη διαφορετικότητα»

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των μελών της Αστυνομίας αλλά και της ευαισθητοποίησης τους σε θέματα διακρίσεων και διαφορετικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αστυνομική Ακαδημία, ημερίδα την οποία παρακολούθησαν πέραν των 40 μελών της Αστυνομίας.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγιναν σχετικές διαλέξεις από τον Σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για Θέματα Πολυπολιτισμικότητας, Αποδοχής και Σεβασμού στη Διαφορετικότητα, από εκπρόσωπο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από ακαδημαϊκό εξειδικευμένο σε θέματα Γνωστικής Εξελικτικής Νευροψυχολογίας.
Την ημερίδα χαιρέτισε ο Βοηθός Αρχηγός, κ. Γιαννάκης Γεωργίου, ο οποίος απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ανέφερε, μεταξύ άλλων, «Η Αστυνομία Κύπρου, ως ένας από τους φορείς προάσπισης των ανθρωπίνων αξιών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, επιβάλλεται να στέκεται αρωγός στο πλευρό κάθε ανθρώπου, να προστατεύει και να περιφρουρεί τη ζωή, τα δικαιώματά του και την περιουσία του, όπως ακριβώς αυτά κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα, τις σχετικές νομοθεσίες, τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συμβάσεις».
«Εμείς τα μέλη της Αστυνομίας και ειδικότερα όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, οφείλουμε να ενεργούμε πάντοτε με επαγγελματισμό, ευαισθησία, δίκαια, αμερόληπτα και αντικειμενικά και χωρίς διακρίσεις, στοχεύοντας στην καλλιέργια κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών».