ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραχωρείται μέρος κτηρίου του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, στο Ζύγι, για τις ανάγκες της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας

Σε συμφωνία για παραχώρηση μέρους του διατηρητέου κτηρίου του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών στο Ζύγι, για τις ανάγκες της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, κατέληξαν Αστυνομία και Τμήμα Αλιείας. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να αναβαθμίσει την επιχειρησιακή δράση της Λ.&Ν. Αστυνομίας στην περιοχή του ενεργειακού κέντρου Ζυγίου – Βασιλικού.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης, επί τόπου συνάντησης, που είχαν ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου και η Διευθύντρια του Τμήματος κα Μαρίνα Αργυρού.

Με την παραχώρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης στο κτήριο, αναμένεται να λειτουργήσει στο λιμανάκι Ζυγίου, Ναυτικός Σταθμός.  Ο νέος Ναυτικός Σταθμός θα συμβάλει σημαντικά στη δια θαλάσσης περιπολιακή κάλυψη της περιοχής του ενεργειακού κέντρου Ζυγίου – Βασιλικού, αλλά και γενικότερα στην αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, η χρήση μέρους του κτηρίου, για τις ανάγκες της Λ.&Ν. Αστυνομίας, συμβάλλει στην εξοικονόμηση σημαντικών κονδυλίων για τη λειτουργία του νέου Ναυτικού Σταθμού.

Η Αστυνομία Κύπρου εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, για την παραχώρηση του κτηρίου.