ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόδοση τιμών σε εννέα μέλη της Αστυνομίας

Τιμές σε μέλη της Αστυνομίας αποδόθηκαν σήμερα από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, αποδόθηκαν τιμές σε εννέα μέλη της Αστυνομίας,  για τις εξαιρετικές πράξεις στις οποίες προέβησαν, προάγοντας το αστυνομικό έργο και εξυψώνοντας το κύρος και την εικόνα της Αστυνομίας.

Μετάλλια Αξίας και Τιμής Γ’ Τάξης και εύφημες μνείες απονεμήθηκαν στα πιο κάτω μέλη της Αστυνομίας:

  • Στον Λοχία 1272 Παναγιώτη Μουστάκα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, για τις άμεσες του ενέργειες, τον αλτρουισμό και τη ψυχραιμία που επέδειξε, καθότι ενώ βρισκόταν εκτός καθήκοντος συνέδραμε στη διάσωση αναίσθητου  άνδρα, παρέχοντάς του τις Α΄ Βοήθειες μέχρι την άφιξη ασθενοφόρου κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο στάδιο Γ.Σ.Π..
  • Στον Λοχία 3144 Πλαστήρα Σιμιλλίδη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, για τις άμεσες και αξιέπαινες ενέργειές του, καθώς και τον υπέρμετρο υπηρεσιακό του ζήλο, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση μεγάλου αριθμού σοβαρών υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών και τη σύλληψη των δραστών.
  • Στον Αστυφύλακα 1802 Γεώργιο Γεωργίου και στον Ειδικό Αστυφύλακα 5299 Γεώργιο Χαραλάμπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας,  για τις άμεσες  ενέργειες, τον αλτρουισμό και τη ψυχραιμία που επέδειξαν με αποτέλεσμα να συμβάλουν στη διάσωση κρατουμένου, ο οποίος επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, παρέχοντάς του τις Α΄ Βοήθειες. 
  • Στον Αστυφύλακα 2395 Παντελάκη Χριστοδούλου της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας – για τις άμεσες του ενέργειες, τον αλτρουισμό και τη ψυχραιμία που επέδειξε, καθότι ενώ βρισκόταν εκτός καθήκοντος, συνέδραμε στη διάσωση αναίσθητης γυναίκας, παρέχοντάς της τις Α΄ Βοήθειες, μέχρι την άφιξη ασθενοφόρου.
  • Στον Αστυφύλακα 2814 Μενέλαο Μενελάου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, για τις άμεσες του ενέργειες, τη γενναιότητα και την αφοσίωσή του στο καθήκον, αφού κατάφερε να αφοπλίσει και να συλλάβει πρόσωπο το οποίο κρατούσε μαχαίρια, με τα οποία προηγουμένως τον τραυμάτισε και εναντίον του οποίου εκκρεμούσε διάταγμα υποχρεωτικής ιατρικής εξέτασης.  Απονεμήθηκαν επίσης εύφημες μνείες στους Αστυφύλακες 250 Αντώνη Φιλίππου, 2092 Νεόφυτο Κουμπαρή και 2527 Ηλία Ηλία, για τη γενναιότητα και αφοσίωση που επέδειξαν αφοπλίζοντας και συλλαμβάνοντας το εν λόγω πρόσωπο.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κα Στέφη Δράκου, συνεχάρη τα μέλη της Αστυνομίας και εξέφρασε την εκτίμησή της για τον αλτρουισμό, την ψυχραιμία και την αμεσότητα με την οποία έδρασαν.  «Με τις πράξεις σας, το θάρρος σας και την αποτελεσματικότητά σας, κάνατε περήφανους όλους εμάς και τιμήσατε επάξια τη στολή και το σήμα της Αστυνομίας Κύπρου», ανέφερε η κα Δράκου.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, απευθυνόμενος στα τιμώμενα μέλη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα καταθέτω τον απέραντο σεβασμό και την απεριόριστη εκτίμησή μου και μέσω εμού, ολόκληρου του αστυνομικού σώματος προς τον καθένα από εσάς ξεχωριστά. Βρίσκεστε σήμερα εδώ διότι όταν «κληθήκατε» να βοηθήσετε, δηλώσατε απερίφραστα και βροντερά το «παρών» σας˙ διότι όταν υπήρξε άμεση ανάγκη παροχής βοήθειας πήρατε μόνοι σας την πρωτοβουλία και αυτενεργήσατε, δράσατε, δείξατε αυταπάρνηση, φιλοτιμία, προθυμία, ανθρωπιά».

Κλείνοντας, ο Αρχηγός Αστυνομίας, κάλεσε τα όλα τα μέλη της Αστυνομίας να συνεχίσουν να δίδουν τον καλύτερό τους εαυτό και να προσφέρουν με ζήλο και αφοσίωση προς την κοινωνία και την πατρίδα.