ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη υπόπτου για υπόθεση ληστείας υπό την απειλή πιστολιού σε βάρος ζεύγους στην Πάφο

Συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα από μέλη της Αστυνομίας, άντρας ηλικίας 18 ετών, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ληστείας, και εισόδου ενόπλου σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος. Ο 18χρονος τέθηκε υπό κράτηση, με το ΤΑΕ Πάφου να διερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, στις 12 Ιουνίου, 2022, γύρω στις 3.00 μετά τα μεσάνυκτα, δύο πρόσωπα που έφεραν κουκούλες, ενώ ο ένας τους φέρεται να κρατούσε πιστόλι, εισήλθαν σε κατοικία 72χρονου, σε χωριό της επαρχίας Πάφου και αφού μετέβησαν στο υπνοδωμάτιο όπου βρισκόταν ο 72χρονος, απειλώντας τον με το πιστόλι, του απέσπασαν χρηματικό ποσό, αριθμό ρολογιών, και το πορτοφόλι του που περιείχε διάφορα έγγραφα. Η σύζυγος του 72χρονου που βρισκόταν στο σπίτι και μετέβη στο δωμάτιο αφού άκουσε θόρυβο, επίσης αντιλήφθηκε τους δύο υπόπτους, που στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις στη σκηνή, όπου διαπιστώθηκε η διάρρηξη της κατοικίας, αφού οι δράστες φέρεται να εισήλθαν στο σπίτι από κλειστή αλλά απασφάλιστη πόρτα. Από έρευνες στην περιοχή, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν στο παγκέτο δρόμου, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου, από την κατοικία του 72χρονου, το πορτοφόλι του που είχε κλαπεί.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από το ΤΑΕ Πάφου, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 18χρονου υπόπτου. Την περασμένη Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης του, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων και αφού αυτός εντοπίστηκε γύρω στις 5.30 χθες το απόγευμα, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.