ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί η Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL κ. Cathrine De Bolle

Στην Κύπρο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη βρίσκεται από χθες η Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL κ. Cathrine De Bolle, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί η κ. De Bolle, στα κράτη μέλη της EUROPOL, με την ευκαιρία ανανέωσης της θητείας της, στη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας του οργανισμού.
Η κ. De Bolle, συνοδεύεται από τον σύμβουλο της, κ. Igor Angelini, τον επικεφαλής του O2-2 EU Organised Crime Unit, κ. Γεώργιο Ράσκο και την κ. Μαρία Χαραλάμπους, Ανώτερη Υπαστυνόμο της Αστυνομίας Κύπρου, αποσπασμένη ως εθνική εμπειρογνώμονας της Κύπρου στη EUROPOL, στο European Migrant Smuggling Centre.
Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η κ. De Bolle θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Στέφη Δράκου και τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου, ενώ θα παρακαθήσει και σε σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τη ΜΟΚΑΣ, το Τμήμα Τελωνείων, το ΦΠΑ και την Αστυνομία.
Κατά τις συναντήσεις αυτές η κ. De Bolle, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους κύπριους αξιωματούχους, διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και θέματα που προκύπτουν από την πρόσφατη έναρξη της ισχύος του αναθεωρημένου Κανονισμού της EUROPOL.
Παράλληλα η κ. De Bolle θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας Αμμοχώστου, όπου θα δει από κοντά διάφορα σημεία εισόδου παράτυπων μεταναστών, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου.