ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό κράτηση 35χρονος που μετέφερε αεροβόλο όπλο που είχε κλαπεί από κατοικία

Στην κατοχή του χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή που διερευνάται αν έχουν κλαπεί

Μέλη της Αστυνομίας, προχώρησαν χθες στη σύλληψη άντρα ηλικίας 35 ετών, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε αεροβόλο όπλο, που κλάπηκε μετά από διάρρηξη κατοικίας στη Λεμεσό. Στην κατοχή του υπόπτου εντοπίστηκαν επίσης διάφορα χρυσαφικά και τιμαλφή και άλλα αντικείμενα που διερευνάται κατά πόσο έχουν κλαπεί.

Ο 35χρονος ανακόπηκε για έλεγχο από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος – ΟΠΕ Λεμεσού, λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα της Τετάρτης, σε δρόμο στη Λεμεσό, όπου αυτός οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν μεταξύ άλλων, ένα αεροβόλο όπλο, μία κάμερα και μία φωτογραφική μηχανή, τρία κινητά τηλέφωνα, και ένα μικρό χρηματοκιβώτιο εντός του οποίου φυλάσσονταν αριθμός από χρυσαφικά, δακτυλίδια, σκουλαρίκια, ένα ρολόι και δύο αγιογραφίες. Στο όχημα εντόπισαν επίσης δύο λιβέρια.

Αφού ο 35χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή των ανευρεθέντων, εγέρθηκαν υποψίες ότι αυτά μπορεί να αποτελούν προϊόν κλοπής. Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής και μεταφοράς αεροβόλου όπλου, της παράνομης κατοχής περιουσίας, και της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν εντοπίστηκε ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του αεροβόλου όπλου, που ανέφερε ότι το όπλο φυλασσόταν σε κατοικία του στη Λεμεσό, στην οποία ο ίδιος είχε μεταβεί τελευταία φορά στις 19 Αυγούστου. Μέλη των ΟΠΕ και ΤΑΕ Λεμεσού διενήργησαν έλεγχο στην κατοικία, όπου διαπιστώθηκε η διάρρηξη της.

Για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 35χρονου. Αυτός συνελήφθη και με το δικαστικό ένταλμα.

Το πρωί σήμερα ο 35χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του, σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης παράνομης κατοχής και μεταφοράς αεροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής περιουσίας, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων, διάρρηξης κατοικίας, και κλοπής.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.