ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναφορικά με απάτη στο διαδίκτυο – Σύλληψη

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου, μετέβησαν στη Μαδρίτη, όπου παρέλαβαν και μετέφεραν στις 25/8/2022, στην Κύπρο, άντρα ηλικίας 41 ετών, ο οποίος καταζητείτο για υπόθεση απάτης στο διαδίκτυο και είχε συλληφθεί στην Ισπανία.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά αδίκημα που έγινε τον Οκτώβριο του 2020, όπου σύμφωνα με καταγγελία κάτοικου Πάφου, ο παραπονούμενος είχε επικοινωνήσει με εταιρία που ασχολείται με κηπουρικές εργασίες, με σκοπό αυτή να αναλάβει κάποιες εργασίες στο σπίτι του.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο παραπονούμενος απέστειλε μέσω τραπεζικού λογαριασμού στην εταιρία το χρηματικό ποσό των 17,850 ευρώ ως προκαταβολή.

Αργότερα ο παραπονούμενος έλαβε ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να ακυρώσει τη συναλλαγή, επειδή δεν ήταν σε θέση η εταιρία να παραλάβει το χρηματικό ποσό, πράγμα το οποίο ο παραπονούμενος έπραξε.

Στη συνέχεια του δόθηκαν νέες οδηγίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς επίσης και ένας τραπεζικός λογαριασμός στην Ολλανδία, όπου του ζήτησαν να αποστείλει τα χρήματα, πράγμα το οποίο ο παραπονούμενος έπραξε.

Ακολούθως και μετά από επικοινωνία που είχε, διαπίστωσε, ότι η εν λόγω εταιρία δεν διέθετε λογαριασμό στην Ολλανδία και ότι επρόκειτο για απάτη.

Ο 41χρονος συνελήφθη χθες βράδυ βάσει εθνικού εντάλματος σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.