ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσοχή! Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ψευδώς παρουσιάζουν την Αστυνομία ως αποστολέα

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Αστυνομία στο κοινό, σχετικά με απάτη αποστολής κακόβουλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), που ψευδώς παρουσιάζουν την Αστυνομία Κύπρου ως αποστολέα.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα αποστέλλονται από πλαστές ηλεκτρονικές διευθύνσεις και περιλαμβάνουν επιστολές που φέρουν και λογότυπα της Αστυνομίας Κύπρου και της Ελληνικής Αστυνομίας. Ως αποστολείς των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και επιστολών ονοματίζονται πρόσωπα και Αρχές που ψευδώς παρουσιάζονται ως Υπαρχηγός Αστυνομίας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης, και Υπουργείο Δικαιοσύνης. Σε αυτά αναφέρεται και το όνομα του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου, κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου.

Στα ηλεκτρονικά μηνύματα και επιστολές αναφέρεται ότι οι παραλήπτες είναι εμπλεκόμενοι και πρέπει να κατηγορηθούν για διάφορα ποινικά αδικήματα, όπως αδικήματα διαδικτύου, παιδικής πορνογραφίας, και σεξουαλικής εμπορίας.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, τα μηνύματα αυτά είναι πλαστά και σε καμία περίπτωση τέτοιας μορφής μηνύματα θα αποστέλλονταν από την Αστυνομία Κύπρου προς πολίτες ή και οργανισμούς. Τα μηνύματα αυτά συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνυμάτων.

Συστήνεται όπως σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνυμάτων, πολίτες ενημερώνουν την Αστυνομία και όπως αποφεύγουν οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή μέσω των κακόβουλων αυτών μηνυμάτων και των ύποπτων διευθύνσεων που αναφέρονται σε αυτά.

Για σκοπούς επιβεβαίωσης οποιασδήποτε εκκρεμότητας με την Αστυνομία, το κοινό προτρέπεται όπως επικοινωνεί με τα γνωστά κανάλια επικοινωνίας που διαθέτει η Αστυνομία, όπως είναι και οι κατά τόπους Αστυνομικοί Σταθμοί.

* Δείγμα ψευδούς επιστολής