ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων – Επίθεση και πρόκληση πραγματικής βλάβης – Αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση – Συλλήψεις

Στη σύλληψη τριών προσώπων προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων, επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, αντίστασης σε νόμιμη σύλληψη, παρεμπόδισης αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του, αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης, αμελής οδήγηση, οδήγηση χωρίς άδεια οδηγού, πιστοποιητικού ασφάλειας και άδειας κυκλοφορίας και μη συμμόρφωσης σε σήμα αστυνομικού.

Τα πιο πάνω πρόσωπα, εντοπίστηκαν χθες βράδυ σε περιοχή της Χλώρακας, να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο, το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο από μέλη της Αστυνομίας, τα οποία διενεργούσαν ελέγχους στο πλαίσιο της πρόληψης εγκληματικών ενεργειών στην περιοχή.

Ο οδηγός του οχήματος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία μελών της Αστυνομίας, προσπάθησε να διαφύγει, οδηγώντας αλόγιστα και επικίνδυνα, με τα μέλη της Αστυνομίας να ακολουθούν το εν λόγω όχημα, θέτοντας σε λειτουργία τους φάρους των υπηρεσιακών οχημάτων, καλώντας τον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο (στην προσπάθεια ανακοπής του αυτοκινήτου, ρίφθηκαν και προειδοποιητικοί πυροβολισμοί).

Σε κάποια στιγμή, ο οδηγός του οχήματος απώλεσε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον δρόμο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε, ότι οδηγός του οχήματος ήταν 21χρονος, με επιβάτες στα πίσω καθίσματα, δύο 19χρονους. Τέταρτο πρόσωπο, το οποίο βρισκόταν ως συνοδηγός στο αυτοκίνητο, κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Κατά την ακινητοποίηση του οχήματος, ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της αντίστασης σε νόμιμη σύλληψή, καθώς επίσης και για τα τροχαία αδικήματα που διέπραξε.

Ένας εκ των δύο 19χρονων, δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις των μελών της Αστυνομίας για να υποβληθεί σε έρευνα και συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παρεμπόδισης αστυνομικού κατά τη νόμιμη εκτέλεση του καθήκοντός του.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, πέντε κατσαβίδια διαφόρων μεγεθών και ένα ψαλίδι / κλαδευτήρι.

Και τα τρία πιο πάνω πρόσωπα συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μέλος της Αστυνομίας, τραυματίστηκε στην προσπάθεια σύλληψής του οδηγού και επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε, ότι έφερε κάκωση και ερυθρότητα δαχτύλου στο αριστερό χέρι και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, πήρε εξιτήριο.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.