ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινή φυλάκισης σε 31χρονο για αδικήματα παράνομης απασχόλησης και παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία

Νέα υπόθεση παράνομης εργοδότησης και παράνομης απασχόλησης διερευνάται στην επαρχία Αμμοχώστου

Ποινή φυλάκισης διάρκειας τριών μηνών επιβλήθηκε σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, σε άντρα ηλικίας 31 ετών, υπήκοο τρίτης χώρας, μετά από εκδίκαση υπόθεσης παράνομης απασχόλησης και παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία.

Ο 31χρονος εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας στις 12 Ιουλίου, σε περιοχή της Αγίας Νάπας, να εργάζεται εκ μέρους υποστατικού, συγκεκριμένα εκ μέρους μπυραρίας στην Αγία Νάπα, προσπαθώντας να προσελκύσει πελάτες στην μπυραρία. Όπως διαπιστώθηκε αυτός εργαζόταν παράνομα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή. Διαπιστώθηκε επίσης ότι διέμενε παράνομα στη Δημοκρατία, με αποτέλεσμα τα μέλη της Αστυνομίας να προχωρήσουν στη σύλληψη του.

Την επομένη, ο 31χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για εκδίκαση της υπόθεσης παράνομης απασχόλησης και παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία.
Εναντίον του εργοδότη του 31χρονου διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης, με τον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας να συνεχίζει τις εξετάσεις.

Υπόθεση παράνομης εργοδότησης και παράνομης απασχόλησης με υπόπτους άλλα τρία πρόσωπα, προέκυψε και κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινού ελέγχου από μέλη της Αστυνομίας, σε περιοχή επίσης στην Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Δευτέρας, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, εντόπισαν δύο άντρες, ηλικίας 26 ετών, να προσεγγίζουν τουρίστες και να προσπαθούν να τους πωλήσουν εισιτήρια για είσοδο σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, που βρίσκεται στην Αγία Νάπα.

Από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι δύο 26χρονοι, υπήκοοι τρίτης χώρας, που διαμένουν νόμιμα στη Δημοκρατία, εργάζονταν παράνομα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή. Αυτοί οδηγήθηκαν στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Αφού ανακρίθηκαν και κατηγορήθηκαν γραπτώς, αποδεσμεύτηκαν για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης παράνομης απασχόλησης.

Στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας κλήθηκε και ο εργοδότης των δύο 26χρονων, άντρας ηλικίας 50 ετών. Αφού ανακρίθηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς, επίσης αποδεσμεύτηκε, για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης παράνομης εργοδότησης.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας συνεχίζει τις εξετάσεις.