ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη δύο προσώπων για επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης

Συνελήφθησαν χθες βράδυ και τέθηκαν υπό κράτηση δύο πρόσωπα ηλικίας 19 και 21 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με επίθεση εναντίον 23χρονου.

            Συγκεκριμένα, στις 23 Ιουλίου, 2022 καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από τον 23χρονο ότι, ενώ βρισκόταν πεζός στην οδό Σοφοκλέους στη Λευκωσία, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα σταμάτησε δίπλα του και αφού ο συνοδηγός κατέβηκε, κτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο τον 23χρονο και στη συνέχεια αφού έπεσε στο έδαφος, συνέχισε να τον κτυπά και να τον εξυβρίζει. Την ίδια στιγμή κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ο πίσω επιβάτης του οχήματος, χωρίς όμως να προβεί σε οποιαδήποτε πράξη. Ο οδηγός του οχήματος, εκκίνησε το όχημα και έφυγε από τη σκηνή ενώ οι άλλοι δύο αναχώρησαν πεζοί.

            Ο 23χρονος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου εξετάστηκε από τον επι καθήκοντι ιατρό. Φέρει ευθειασμό στον αυχένα, καρούμπαλο και εκδορά στην εσωτερική πλευρά του άνω χείλους.

            Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία εναντίον δύο προσώπων ηλικίας 19 και 21 ετών τα οποία συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση.

            Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα του Περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας καθώς επίσης επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και δημόσιας εξύβρισης.

            Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.