ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και απασχόλησης προέκυψαν από ελέγχους της Αστυνομίας

Δύο υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και παράνομης απασχόλησης προέκυψαν κατά τη διάρκεια ελέγχων σε υποστατικά στην επαρχία Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μπαράκι στην Αγία Νάπα, γύρω στη 1.30 ξημερώματα σήμερα, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ Αμμοχώστου, εντόπισαν άντρα ηλικίας 23 ετών, υπήκοο τρίτης χώρας, νόμιμο κάτοικο Κύπρου, να εργάζεται στο υποστατικό παράνομα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Ο 23χρονος κλήθηκε και παρουσιάστηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου αφού ανακρίθηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης, αποδεσμεύτηκε.

Εργοδότης του 23χρονου όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν, είναι άντρας ηλικίας 48 ετών. Εναντίον του διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης.

Σε άλλο υποστατικό στην επαρχία Αμμοχώστου, συγκεκριμένα σε μπυραρία στην Αγία Νάπα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε από μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου, μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα χθες Πέμπτη, εντοπίστηκε άντρας ηλικίας 28 ετών, υπήκοος τρίτης χώρας, νόμιμος κάτοικος Κύπρου, να εργάζεται στο υποστατικό παράνομα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Ο 28χρονος κλήθηκε και παρουσιάστηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου αφού ανακρίθηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης, αποδεσμεύτηκε.

Εργοδότης του 28χρονου είναι άντρας ηλικίας 50 ετών, εναντίον του οποίου διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης.

Τις δύο υποθέσεις διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας.