ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τη συνεργασία Κύπρου και Γερμανίας συνελήφθη καταζητούμενος για υπόθεση εμπορίας προσώπων

Η Αστυνομία, μετά από συνεργασία με τις Αρχές της Γερμανίας, προχώρησε χθες, στη σύλληψη 24χρονου, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας προσώπων, τέλεσης εικονικού γάμου, πλαστογραφίας, και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα που διαπράχθηκαν στην Κύπρο, το 2019.

Ο 24χρονος καταζητείτο από τις Αρχές της Δημοκρατίας, που εξέδωσαν εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης. Αυτός εντοπίστηκε πρόσφατα στη Γερμανία και συνελήφθη με το ευρωπαϊκό ένταλμα, ενώ μετά από Δικαστική διαδικασία, οι Γερμανικές Αρχές ενέκριναν το αίτημα για έκδοση του στην Κύπρο.

Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων μετέβησαν στη Γερμανία και χθες συνόδευσαν αεροπορικώς τον ύποπτο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου με την άφιξη τους προχώρησαν στη σύλληψη του με Δικαστικό ένταλμα.

Το πρωί σήμερα ο 24χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, με την Αστυνομία να υποβάλλει αίτημα για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Το συντονισμό της συνεργασίας και επικοινωνίας με τις Αρχές της Γερμανίας, διεξήγαγε το Γραφείο Interpol Λευκωσίας, της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας – ΔΕΕ-ΔΑΣ, του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί, από τα μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, άλλο ένα πρόσωπο, άντρας ηλικίας 34 ετών, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, με την υπόθεση να βρίσκεται υπό εκδίκαση.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων συνεχίζει τις εξετάσεις.