ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελετή βράβευσης διακριθέντων μελών της Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε στη μία το μεσημέρι σήμερα, στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, τελετή βράβευσης διακριθέντων μελών της Αστυνομίας, με την ευκαιρία της επίσημης λήξης του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.
Κατά την τελετή επιδόθηκαν βραβεία στους διακριθέντες αστυνομικούς του προγράμματος βασικής εκπαίδευσης Ανίχνευσης Εγκλημάτων Αρ. 68 και στα μέλη που κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση, αντίστοιχα, στον ετήσιο διαγωνισμό του Επαμειβόμενου Κυπέλλου της Αστυνομίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου και η Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Νίκη Σανταμά, η οποία ανέγνωσε χαιρετισμό εκ μέρους της Υπουργού.
Στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός Αστυνομίας μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ένας Αστυνομικός Οργανισμός για να είναι σήμερα πετυχημένος πρέπει να βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία αλλαγής και μεταρρύθμισης που θα στοχεύει στην αύξηση της απόδοσης και στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και υπογράμμισε ότι «στο πλαίσιο αυτό και με τη συνδρομή εξωτερικών συμβούλων, καταβάλλεται μία τεράστια προσπάθεια για ολιστική μεταρρύθμιση του Αστυνομικού μας Οργανισμού σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς μας. Απώτερος σκοπός του συγκεκριμένου εγχειρήματος αποτελεί η συγκρότηση ενός σύγχρονου μοντέλου αστυνόμευσης και επιχειρησιακής λειτουργίας, στο οποίο περιλαμβάνεται ένα εκσυγχρονισμένο πλαίσιο διαχείρισης της ανάπτυξης, του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και της μάθησης». Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της εκπαίδευσης των μελών της Αστυνομίας τονίζοντας ότι, δίδεται σημαίνουσα βαρύτητα στον τομέα αυτό «μέσα από τον οποίο τα μέλη της Αστυνομίας αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες και εμπειρίες προκειμένου να βοηθούν και ταυτόχρονα να προστατεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πολίτη και την κοινωνία μας». Επίσης, σημείωσε ότι όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Αστυνομίας έχουν τύχει αναβάθμισης καλύπτοντας τις εκάστοτε ανάγκες της Υπηρεσίας, αλλά και τις απαιτήσεις της κοινωνίας.
Η εκπρόσωπος της Υπουργού αναφέρθηκε στο αξιόλογο έργο που επιτελεί η Αστυνομική Ακαδημία σημειώνοντας ότι «μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και τους διαγωνισμούς, παρέχονται τα απαραίτητα κίνητρα ώστε να προωθηθεί η ενίσχυση του επαγγελματισμού, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και η απόκτηση δεξιοτήτων», ώστε η εκτέλεση των καθηκόντων της Αστυνομίας να γίνεται με αίσθημα ευθύνης και ανθρωπιά, υπογραμμίζοντας ότι «ο άρτια εκπαιδευμένος αστυνομικός του σήμερα οφείλει να έχει συναίσθηση του ρόλου του, να αντιλαμβάνεται πλήρως το νομικό πλαίσιο που καθορίζει τις εξουσίες του και να βρίσκεται σε φυσική κατάσταση πλήρους ετοιμότητας». Η κα Σανταμά μετέφερε επίσης, τα συγχαρητήρια της Υπουργού προς τα μέλη της Αστυνομικής Ακαδημίας και τον Διευθυντή της κ. Θεμιστό Αρναούτη για το βαρυσήμαντο έργο που επιτελεί αλλά «και για τις συνεχείς αναβαθμίσεις και αναπροσαρμογές των προγραμμάτων της ΑΑΚ, βάση των νέων κοινωνικών δεδομένων που προκύπτουν».
Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας ευχαρίστησε την κα Σανταμά και μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι είναι μια πολύ σημαντική μέρα για όσους βραβεύθηκαν και τους έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή βράβευσή τους είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της προσπάθειας που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης της εκπαίδευσης τους, αλλά και της γενικότερης κατάρτισής τους.
Ακολούθως, η κα Σανταμά απένειμε τιμητικό κύπελο και τιμητικό δίπλωμα που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και χρηματικό βραβείο, στο μέλος της Αστυνομίας που κατέλαβε την 1η θέση στον ετήσιο διαγωνισμό του Επαμειβόμενου Κυπέλου Αστυνομίας.
Ο κ. Παπαθεοδώρου απένειμε τιμητικό δίπλωμα που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και χρηματικό βραβείο στο μέλος της Αστυνομίας που κατέλαβε την 2η θέση στον ετήσιο διαγωνισμό του Επαμειβόμενου Κυπέλου.
Τα τιμητικά διπλώματα και χρηματικά βραβεία «Φανή Δημητρίου», που απονέμονται κάθε χρόνο, επέδωσε στα μέλη της Αστυνομίας που πέτυχαν την 1η και 2η θέση στο πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης Ανίχνευσης Εγκλημάτων (ΤΑΕ) αρ. 68, ο γιός του, Στέλιος Δημητρίου.
Στην τελετή, παρευρέθηκαν επίσης, ο Υπαρχηγός και η υπόλοιπη Ηγεσία της Αστυνομίας, ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ Πολύβιος Χατζηβασιλείου, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας κ. Θεμιστός Αρναούτης, καθώς και άλλοι αξιωματικοί και μέλη της Αστυνομίας.