ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για Υπεύθυνους Αξιωματικούς Αστυνόμευσης Αθλητικών Εκδηλώσεων

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αστυνόμευση αθλητικών εκδηλώσεων πραγματοποιεί η Αστυνομία, με το πρόγραμμα εκπαίδευσης να απευθύνεται στους Αξιωματικούς που επιτελούν καθήκοντα Υπευθύνου Αστυνόμευσης Αθλητικών Εκδηλώσεων, καθώς και Υπευθύνου Αστυνόμευσης Σταδίων.

Το σεμινάριο παρακολουθούν επίσης, ανώτεροι Αξιωματικοί, όπως Βοηθοί Αστυνομικοί Διευθυντές των Αστυνομικών Επαρχιακών Διευθύνσεων, η Υποδιοίκηση της ΜΜΑΔ, καθώς και Αξιωματικοί και μέλη των Γραφείων Επιχειρήσεων των Αστυνομικών Διευθύνσεων και της ΜΜΑΔ.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο παρέστη κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα η Ηγεσία της Αστυνομίας, με τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου να απευθύνει χαιρετισμό προς τους Αξιωματικούς που παρακολουθούν τη διήμερη εκπαίδευση.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής αθλητικών εκδηλώσεων και η αντιμετώπιση φαινομένων βίας στους αθλητικούς χώρους, με την ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και βέλτιστων πρακτικών αστυνόμευσης.

Με την έναρξη του σεμιναρίου και πριν από την παρουσίαση των εκπαιδευτικών θεμάτων, έγινε απολογισμός των δράσεων αστυνόμευσης αθλητικών εκδηλώσεων τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα κατά την περίοδο εφαρμογής από τις 30 Ιουλίου, 2018, μέχρι σήμερα, του θεσμού της Κάρτας Φιλάθλου, με τα στατιστικά στοιχεία να καταδεικνύουν σημαντική μείωση στα επεισόδια βίας και ουσιαστικά εκμηδενισμό των τραυματισμών πολιτών και αστυνομικών.

Διοργανωτές του διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, σε συνεργασία με το Εθνικό Γραφείο Συλλογής Πληροφοριών για τον Χουλιγκανισμό, του Αρχηγείου Αστυνομίας.