ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάτη μέσω διαδικτύου – Απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις

Καταγγέλθηκε χθες στο ΤΑΕ Λεμεσού από 66χρονο ιδιοκτήτη εταιρείας, ότι περί τα τέλη του 2021, έλαβε τηλεφώνημα από άγνωστη του γυναίκα, η οποία του παρουσίασε ένα επενδυτικό σχέδιο σε μετοχές.

Ο 66χρονος αφού πείσθηκε, ότι η επένδυση φαινόταν να είναι ασφαλισμένη, απέστειλε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ (μέσω τραπεζικού λογαριασμού), προς συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα που του υποδείχθηκε από την άγνωστη γυναίκα.

Στις 21/6/22 ο παραπονούμενος έλαβε ξανά κλήση από το εξωτερικό, όπου μίλησε ξανά με άγνωστη του γυναίκα, η οποία του ανέφερε, ότι έχει να παίρνει κέρδη από την επένδυση του και του ζήτησε όπως της δώσει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και στο κινητό του τηλέφωνο, για να προβεί στη μεταφορά των χρημάτων στον λογαριασμό του.

Ο 66χρονος αφού πείσθηκε για τα όσα του έλεγε η άγνωστη γυναίκα, της έδωσε πρόσβαση στις εν λόγω συσκευές, με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά, να αφαιρεθεί από δύο λογαριασμούς του, χωρίς την έγκρισή του, το χρηματικό ποσό των 89.000 ευρώ περίπου.

Καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση να ανταποκρίνονται σε τέτοιες κλήσεις και γενικότερα, να μην δίνουν κανένα προσωπικό τους στοιχείο ή πρόσβαση σε ηλεκτρονικές τους συσκευές.