ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εμπορία προσώπων στο επίκεντρο συνάντησης Αρχηγού Αστυνομίας και Διευθυντή Περιφερειακού Γραφείου Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων, αλλά και την στήριξη των θυμάτων, συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης τους ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου και ο Διευθυντής του Περιφερειακού Γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης κ. Ola Henrikson.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα όπως οι εθελούσιες επιστροφές και η επανένταξη μεταναστών στις χώρες τους και η εκπαίδευση αστυνομικών σε θέματα καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Σε αυτή, πέραν των κ. Παπαθεοδώρου και Henrikson, συμμετείχαν η επικεφαλής του Γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Κύπρου κ. Νατάσα Ξενοφώντος Κουδουνά, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας κ. Δημήτρης Δημητρίου, ο Διευθυντής του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος κ. Ιάκωβος Ιωάννου, η Υπεύθυνη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων κ. Ελένη Μιχαήλ, ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών & Μετανάστευσης κ. Σάββας Στεφανίδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου κ. Θεμιστός Αρναούτης και ο Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης κ. Χρίστος Ανδρέου.