ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις συλλήψεις για υποθέσεις παράνομης κατοχής υποξειδίου του αζώτου (laughing gas)

Σε τρεις συλλήψεις για ισάριθμες υποθέσεις παράνομης κατοχής και χρήσης υποξειδίου του αζώτου (laughing gas) προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία, στην επαρχία Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 11μ.μ. χθες, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν σε περιοχή της Αγίας Νάπας, 18χρονο κάτοικο Λάρνακας, να φουσκώνει ένα μπαλόνι με laughing gas. Κατά τη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε, στην κατοχή του 18χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μια αχρησιμοποίητη κάψουλα υποξειδίου του αζώτου, μία συσκευή χρήσης καψουλών και ένα μπαλόνι.

Την ίδια ώρα περίπου, επίσης σε περιοχή της Αγίας Νάπας, εντοπίστηκε δεύτερος 18χρονος, επίσης κάτοικος Λάρνακας, ο οποίος θεάθηκε να κρατά μια κάψουλα υπξειδίου του αζώτου. Ανακόπηκε από αστυνομικούς και από έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στην κατοχή του άλλες έξι αχρησιμοποίητες κάψουλες.

Λίγες ώρες αργότερα και πάλι στην Αγία Νάπα, μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν 21χρονο επισκέπτη στην Κύπρο, να προσπαθεί να φουσκώσει μπαλόνι με υποξείδιο του αζώτου. Ακολούθησε έρευνα στον 21χρονο, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν στην κατοχή του οκτώ αχρησιμοποίητες και μια χρησιμοποιημένη κάψουλα υποξειδίου του αζώτου, μία συσκευή χρήσης καψουλών και ένα μπαλόνι.

Οι δύο 18χρονοι και ο 21χρονος συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα. Μεταφέρθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου ανακρίθηκαν και κατηγορήθηκαν γραπτώς. Ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας διερευνά τις τρεις υποθέσεις.