ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συλλήψεις για υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών, και κλοπής αυτοκινήτου

Δύο πρόσωπα συνελήφθησαν χθες από μέλη της Αστυνομίας, σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, μεταξύ άλλων και κλοπής αυτοκινήτου, που διαπράχθηκαν στην Πάφο, ενώ άλλο ένα πρόσωπο, συνελήφθη χθες στη Λάρνακα, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας, μεταξύ άλλων και καταλυτών αυτοκινήτων, που διερευνάται εάν αποτελούν προϊόν κλοπής.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης γραφείων εταιρείας στην Πάφο, καθώς και σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις διάρρηξης κατοικίας και γειτονικού γραφείου εταιρείας, επίσης στην Πάφο, από όπου κλάπηκε και αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη της κατοικίας και της εταιρείας, συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα, δύο άντρες ηλικίας 37 και 47 ετών, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, μετά από διάρρηξη των γραφείων της πρώτης εταιρείας, που ασχολείται με την τοποθέτηση και συντήρηση μηχανολογικών εγκαταστάσεων, κλάπηκαν χρηματικό ποσό και ηλεκτρικά εργαλεία, εξαρτήματα, ηλεκτρικές και άλλες συσκευές. Η διάρρηξη και κλοπή διαπράχθηκαν στις 28-30 περασμένου Μαΐου και αφού από τη διερεύνηση από μέλη του ΤΑΕ Πάφου προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 37χρονου και του 47χρονου, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης τους, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Οι δύο ύποπτοι εντοπίστηκαν χθες και συνελήφθησαν με τα δικαστικά εντάλματα που είχαν εκδοθεί εναντίον τους, ενώ ο 37χρονος ύποπτος, συνελήφθη επίσης με δικαστικό ένταλμα, για άλλες δύο διερευνώμενες υποθέσεις, διάρρηξης κατοικίας και γραφείου εταιρείας, και κλοπής αυτοκινήτου.

Η διάρρηξη της κατοικίας και του γειτονικού γραφείου εταιρείας, διαπράχθηκαν τον περασμένο Απρίλιο. Από το γραφείο κλάπηκε το κλειδί αυτοκινήτου και στη συνέχεια κλάπηκε και το ίδιο το όχημα, αξίας 5,000 ευρώ, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης του γραφείου. Από το γραφείο κλάπηκαν επίσης χρηματικό ποσό, και μία τηλεόραση αξίας 500 ευρώ, ενώ από την κατοικία κλάπηκαν χαλκοσωλήνες και χαλκός από την εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, και ηλιακού θερμοσυσσωρευτή.

Τις υποθέσεις διάρρηξης και κλοπής διερευνά το ΤΑΕ Πάφου.

Στη Λάρνακα, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν χθες στη σύλληψη άντρα ηλικίας 34 ετών, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας, μεταξύ άλλων και καταλυτών αυτοκινήτων. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, άλλα δύο πρόσωπα.

Στοιχεία εναντίον των υπόπτων προέκυψαν όταν γύρω στις 2.30 ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, μετά από πληροφορία για ύποπτα πρόσωπα σε περιοχή της Λάρνακας, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν σταθμευμένο στην περιοχή, αυτοκίνητο εντός του οποίου φαινόταν να βρίσκονται αριθμός καταλυτών αυτοκινήτων, εργαλεία και άλλα αντικείμενα.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν προέκυψαν στοιχεία που συνέδεαν το όχημα και τα ανευρεθέντα, με τους τρεις υπόπτους, με τα μέλη της Αστυνομίας να προχωρούν αρχικά στη σύλληψη των δύο από αυτούς και χθες το μεσημέρι, στη σύλληψη και του 34χρονου τρίτου υπόπτου.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Λάρνακας.