ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τροχονομικοί έλεγχοι – Κατασχέθηκαν 10 μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού – Εντοπίστηκε όχημα με ελαττωματικό σύστημα πέδησης που μόλις είχε περάσει από τεχνικό έλεγχο

Στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων, της πάταξης του φαινομένου της οχληρίας και της εμπέδωσης του αισθήματος οδικής ασφάλειας, μοτοσικλετιστές της Τροχαίας Λεμεσού, διενήργησαν μεταξύ των ωρών 5μ.μ. χθες – 4π.μ. σήμερα, τροχονομικούς ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Λεμεσού, με έμφαση το παραλιακό μέτωπο της πόλης, κεντρικούς δρόμους, αλλά και σημεία όπου στο παρελθόν είχαν σημειωθεί θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις και οχληρία.
Κατά τους τροχονομικούς ελέγχους κατασχέθηκαν 10 μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, ενώ έγιναν συνολικά 46 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα.
Επίσης στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας εκστρατείας του Roadpol για φορτηγά και λεωφορεία, σε συνεργασία με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, το ΤΟΜ και το Τμήμα Τελωνείων και Μηχανικού Ελέγχου, διενεργήθηκε έκτακτος μηχανικός έλεγχος σε ιδιωτικό όχημα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε ελαττωματικά φρένα πέδησης, ενώ την ίδια ημέρα είχε περάσει από τεχνικό έλεγχο σε ιδιωτικό συνεργείο και εκδόθηκε πιστοποιητικό καταλληλόλητας. Ως εκ τούτου, μετά την εξέλιξη αυτή, το πιστοποιητικό καταλληλόλητας ακυρώθηκε και αναστάληκε η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος μέχρι να γίνει επανέλεγχος. Παράλληλα, το ΤΟΜ, λόγω αρμοδιότητας θα εξετάσει τυχόν μέτρα σε σχέση με το συνεργείο.
Επιπρόσθετα, η Αστυνομία σε συνεργασία με το ΤΟΜ, προέβη σε άλλες τέσσερις ακυρώσεις πιστοποιητικών καταλληλόλητας και αναστολή αδειών κυκλοφορίας σε τέσσερα οχήματα, μέχρι να γίνει επανέλεγχος στα αντίστοιχα οχήματα.
Οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια.