ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή εβδομάδα ενημέρωσης και τροχονομικών ελέγχων για οδήγηση φορτηγών και λεωφορείων

Συνεργασία Αστυνομίας Κύπρου με Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας ROADPOL

Εβδομάδα ενημέρωσης και αστυνόμευσης με οδικούς ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 19 Ιουνίου, πραγματοποιεί η Αστυνομία, στο πλαίσιο των δράσεων για τη μείωση των οδικών συγκρούσεων και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Η εβδομάδα δράσεων θα διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από τις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας Roadpol, με την Αστυνομία Κύπρου να μετέχει ενεργά στην όλη προσπάθεια, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου.

Στο επίκεντρο της ειδικά αφιερωμένης εβδομαδιαίας δράσης της Roadpol, θα βρίσκονται η ενημέρωση για τους κινδύνους που προκαλούνται από τη μη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και η εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων παραβάσεων που διαπράττονται από οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων.

Η τεχνική και μηχανική καταλληλότητα των φορτηγών και λεωφορείων, η ισχύς των εγγράφων των οδηγών και οχημάτων, οι συσκευές περιορισμού ταχύτητας και ταχογράφων, και η τήρηση των ωρών οδήγησης και εργασίας από τους επαγγελματίες οδηγούς, θα αποτελούν σημεία αναφοράς των τροχονομικών ελέγχων, όπως και οι παραβάσεις που αποδεδειγμένα συνιστούν κύριους παράγοντες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, όπως είναι οι παραβάσεις του ορίου ταχύτητας και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δίνεται στην αστυνόμευση σε μελανά και επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, όπου οι πιθανότητες πρόκλησης οδικών συγκρούσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένες.