ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπόθεση απόπειρας κλοπής εισφορών σε Εκκλησία διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία

Συλλήψεις για υποθέσεις διάρρηξης και κλοπής

Υπόθεση απόπειρας κλοπής εισφορών σε Εκκλησία διερευνάται στην επαρχία Λευκωσίας, ενώ ένα πρόσωπο που εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας, να βρίσκεται ύποπτα στην περιοχή της Εκκλησίας, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Άλλα τρία πρόσωπα επίσης συνελήφθησαν για σκοπούς διερεύνησης υποθέσεων διάρρηξης και κλοπής, στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα σήμερα, μετά από πληροφορία που ανέφερε ότι, ύποπτο πρόσωπο προσπαθεί να διαρρήξει Εκκλησία, στη Λευκωσία, μέλη της Αστυνομίας, έσπευσαν στο σημείο, όπου εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης της κλειδωνιάς κουτιού εισφορών, που βρισκόταν δίπλα από αγιογραφία, εξωτερικά του Ιερού Ναού. Σε παρακείμενο ανοιχτό χώρο στάθμευσης οχημάτων εντοπίστηκε σταθμευμένο αυτοκίνητο, εντός του οποίου φαινόταν να υπάρχει αριθμός διαρρηκτικών εργαλείων.

Μετά από έρευνες στην περιοχή, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν να κρύβεται σε παρακείμενο χωράφι, άντρας ηλικίας 36 ετών, ο οποίος είχε καλυμμένο το πρόσωπο, έφερε χειμερινό σακάκι και γάντια, και κρατούσε μία πένσα. Αφού ο ύποπτος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την παρουσία του στην περιοχή, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Ο 36χρονος ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση, με το ΤΑΕ Λευκωσίας να συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δύο πρόσωπα, άντρας και γυναίκα, ηλικίας 48 και 35 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στην Πάφο, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής χρημάτων, από χώρο δεξίωσης γάμου.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε στο ΤΑΕ Πάφου, από γυναίκα που βρίσκεται στην Κύπρο ως επισκέπτρια, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης του γάμου της, την περασμένη Τρίτη, κλάπηκε από κουτί που βρισκόταν στο χώρο δεξίωσης, αριθμός φακέλων με το συνολικό χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, που είχε δωρισθεί από τους καλεσμένους.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από μέλη του ΤΑΕ, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 48χρονου και της 35χρονης. Αυτοί συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα, λίγο μετά τις 10.00 χθες το πρωί ο πρώτος ύποπτος, και λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ η δεύτερη ύποπτη και τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Στη Λεμεσό, άντρας ηλικίας 27 ετών, συνελήφθη χθες βράδυ, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κτιρίου και κλοπής.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η διάρρηξη διαπράχθηκε στο γραφείο εταιρείας, στη Λεμεσό, στις 05-06 Απριλίου, 2022, μεταξύ των ωρών 3.00μ.μ. και 6.00π.μ. αντίστοιχα, ενώ το γραφείο παρέμενε κλειστό. Κατά τη διάρρηξη κλάπηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 27χρονου, ο οποίος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα, λίγο πριν τις 9.00 χθες βράδυ. Αυτός τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με το ΤΑΕ Λεμεσού να διερευνά.