ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποθέσεις παράνομης εισαγωγής μέσω ταχυδρομείου, ναρκωτικών, αναβολικών και ελεγχόμενων φαρμάκων διερευνά η ΥΚΑΝ

Δύο υποθέσεις παράνομης εισαγωγής μέσω ταχυδρομείου, ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών, καθώς και ελεγχόμενων φαρμάκων, διερευνά η Αστυνομία και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ.

Η πρώτη υπόθεση αφορά στην εισαγωγή μέσω ταχυδρομείου, τεμαχίου που πιστεύεται ότι περιέχει την ναρκωτική ουσία LSD, καθώς και μπουκαλιού που πιστεύεται ότι περιέχει ελεγχόμενη φαρμακευτική αναισθητική ουσία, βάρους 10ml. Εντοπίστηκαν την περασμένη Τετάρτη, 01η Ιουνίου, σε ταχυδρομείο στην επαρχία Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων σε συνεργασία με μέλη της ΥΚΑΝ, σε δέματα που αφίχθηκαν στην Κύπρο από το εξωτερικό.

Ο παραλήπτης του ταχυδρομικού δέματος, άντρας ηλικίας 25 ετών, εντοπίστηκε χθες Κυριακή, 05 Ιουνίου, και ανακρινόμενος από μέλη της ΥΚΑΝ παραδέχθηκε την εισαγωγή του.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά δέμα που περιείχε 79 χάπια και αμπούλες, καθώς και φυαλίδιο των 10ml, που μετά από έλεγχο που έγινε από λειτουργό των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αναβολικές ουσίες. Ανευρέθηκε σε ταχυδρομείο στην επαρχία Λευκωσίας και παραλήφθηκε νωρίς το πρωί σήμερα από μέλη της ΥΚΑΝ. Το ταχυδρομικό δέμα επίσης φαίνεται ότι εισήχθη στην Κύπρο από χώρα του εξωτερικού.

Τις δύο υποθέσεις διερευνά το Επαρχιακό Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λευκωσία.