ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη 25χρονος για διάφορες υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών και κακόβουλων ζημιών

Συνελήφθη χθες με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 25χρονος από την επαρχία Λάρνακας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις που αφορούν διάρρηξη κτιρίου και κλοπή, διάρρηξη κτιρίου επί σκοπώ, κλοπή αυτοκινήτου, πρόκληση κακόβουλης ζημιάς σε σοδιά και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς.
Ο 25χρονος φαίνεται να εμπλέκεται στις ακόλουθες υποθέσεις, οι οποίες καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία:
Γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα χθες ιδιοκτήτης κουρείου στην επαρχία Λάρνακας, προέβη σε καταγγελία σύμφωνα με την οποία 20 λεπτά προηγουμένως, άγνωστοι με τη χρήση οχήματος τύπου βαν, αφού θρυμμάτισαν την πλαϊνή γυάλινη πόρτα του κουρείου του, εισήλθαν σε αυτό και έκλεψαν ένα ραδιόφωνο. Από τη σκηνή παραλήφθηκε ως τεκμήριο ένα πιστοποιητικό εγγραφής οχήματος.
Επίσης, τα ξημερώματα χθες, καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη περιπτέρου, στην επαρχία Λάρνακας ότι γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα ήχησε ο συναγερμός του περιπτέρου του. Όταν μετέβηκε εκεί για να δει τι συμβαίνει, αντιλήφθηκε αυτοκίνητο τύπου βαν, να εγκαταλείπει το σημείο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ ήταν θρυμματισμένη η κύρια είσοδος του περιπτέρου, χωρίς ωστόσο να κλαπεί οτιδήποτε.
Εξάλλου, γύρω στις 7.15 το πρωί χθες καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη χωραφιού στην επαρχία Λάρνακας, ότι εντόπισε στη μέση του χωραφιού του ένα άγνωστο ημιφορτηγό, καθώς και το φορτηγό του, να είναι ακινητοποιημένα σε λάσπη και δεμένα μεταξύ τους με σαμπάνι. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το φορτηγό ήταν ακινητοποημένο σε άλλο σημείο του χωραφιού, ενώ όπως διαπιστώθηκε το ημιφορτηγό είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο στις 3/6/22 από οικία στη Λάρνακα. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στα λάστιχα του χωραφιού, καθώς και στη σοδιά, ενώ από το φορτηγό, αφαιρεθήκαν δύο μπαταρίες.
Από περαιτέρω εξετάσεις στη σκηνή, εντοπίστηκε στο μπροστινό μέρος του φορτηγού, ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε ένα δελτίο ταυτότητας, ένα μπουφάν με κουκούλα και άλλα αντικείμενα, καθώς και μικρή ποσότητα κάνναβης και ένα ψαλίδι κοπής σιδήρων, ενώ στο φορτηγό εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, που όπως διαπιστώθηκε αργότερα ανήκει στον 25χρονο.
Επιπρόσθετα, γύρω στις 8 το πρωί χθες, καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη αυτοκινήτου στην επαρχία Λάρνακας, ότι άγνωστο πρόσωπο έσπασε το αριστερό μπροστινό τζάμι του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικία του και έκλεψε από αυτό διάφορα έγγραφα του οχήματος.
Επίσης, γύρω στις 10.45 το πρωί χθες, καταγγέλθηκε από κάτοικο της επαρχίας Λάρνακας, ότι άγνωστος εισήλθε στην αυλή της οικία του και έκλεψε το όχημα, ιδιοκτησία εταιρείας, που ήταν σταθμευμένο εκεί, του οποίου είναι υπεύθυνος οδηγός. Το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε ακολούθως, ακινητοποιημένο σε περιοχή της Λάρνακας.
Ο 25χρονος αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στο επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησής του.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου συνεχίζει τις εξετάσεις, ενώ υποθέσεις εναντίον του διερευνούν το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας και η ΥΚΑΝ Λάρνακας.