ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για δύο διερευνώμενες υποθέσεις εμπρησμού αυτοκινήτου στη Λεμεσό συνελήφθη 17χρονος

Για δύο διερευνώμενες υποθέσεις εμπρησμού αυτοκινήτου συνελήφθη στη Λεμεσό νεαρός ηλικίας 17 ετών, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τη διάπραξη των αδικημάτων.

Πρόκειται για δύο υποθέσεις εμπρησμού του ιδίου αυτοκινήτου, ιδιοκτησία γυναίκας ηλικίας 35 ετών, που διαπράχθηκαν διαδοχικά χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή, στη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων από μέλη της Αστυνομίας εγέρθηκαν υποψίες εναντίον του 17χρονου υπόπτου, ο οποίος ανακρινόμενος φέρεται να ομολόγησε τη διάπραξη των εμπρησμών.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, γύρω στις 4.35 τα ξημερώματα χθες Πέμπτη, τέθηκε κακόβουλα φωτιά στο αυτοκίνητο της 35χρονης, ενώ το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στάθμευσης, κοντά στην κατοικία της, σε περιοχή της Λεμεσού. Τη φωτιά, η οποία τέθηκε και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, κατέσβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Γύρω στις 2.45 τα ξημερώματα της Παρασκευής, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου της 35χρονης, ενώ το όχημα παρέμενε ακινητοποιημένο στο ίδιο σημείο. Την πυρκαγιά κατέσβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στο όχημα είχε επίσης τεθεί κακόβουλα.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, εγέρθηκαν υποψίες εναντίον του 17χρονου, ο οποίος αναζητήθηκε και εντοπίστηκε στη συνέχεια από μέλη της Αστυνομίας. Παρουσία του πατέρα του, ανακρινόμενος ο νεαρός ομολόγησε τη διάπραξη των δύο εμπρησμών. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα, με το οποίο αυτός συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, για σκοπούς διερεύνησης των δύο υποθέσεων εμπρησμού.

Τις δύο υποθέσεις διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.