ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλοπές από καταστήματα – Συστήνει προσοχή η Αστυνομία

Τρεις υποθέσεις κλοπών ειδών ένδυσης από καταστήματα διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία και τη Λάρνακα, ενώ παράλληλα καλεί τους καταστηματάρχες να είναι προσεχτικοί. Για τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες φέρονται να χρησιμοποίησαν ειδικά διαμορφωμένη τσάντα, ώστε να μην ενεργοποιείται ο αντικλεπτικός συναγερμός των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, στις 26 Μαΐου 2022, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από υπεύθυνη καταστήματος στη Λάρνακα, ότι κατά τον έλεγχο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του καταστήματός της, διαπίστωσε ότι στις 25 Μαΐου, άγνωστα πρόσωπα, έκλεψαν ποσότητα ειδών ένδυσης από το κατάστημά της χρησιμοποιώντας συγκεκριμένου τύπου τσάντα. Στη συνέχεια, η παραπονούμενη προχώρησε σε καταμέτρηση των αποθεμάτων του καταστήματός της, για να διαπιστώσει ότι κλάπηκαν γυναικεία και παιδικά ρούχα, αξίας €7,000 περίπου.

Το μεσημέρι χθες καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, από υπεύθυνη καταστήματος πώλησης ειδών ένδυσης, στη Λευκωσία, ότι μετά από έλεγχο στο κατάστημά της, διαπίστωσε ότι μεταξύ των ημερομηνιών 20 και 22 Μαΐου 2022, άγνωστοι έκλεψαν από το κατάστημά της, διάφορα είδη ρουχισμού συνολικής αξίας €4,000 περίπου. Όπως διαπιστώθηκε μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, οι δράστες τοποθετούσαν τα είδη ένδυσης, σε καρό ασπρόμαυρη τσάντα και εξέρχονταν του καταστήματος χωρίς να ηχήσει ο αντικλεπτικός συναγερμός.

Λίγες ώρες αργότερα, επικοινώνησε με την Αστυνομία, ο υπεύθυνος ασφαλείας πολυκαταστήματος στη Λάρνακα και ανέφερε ότι γύρω στις 5μ.μ. χθες, μέλη της ασφάλειας του πολυκαταστήματος, εντόπισαν εντός του πολυκαταστήματος άνδρα ο οποίος είχε στην κατοχή του μία τσάντα η οποία έμοιαζε με τη τσάντα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στις πιο πάνω περιπτώσεις κλοπών. Μόλις ο άγνωστος κατάλαβε ότι είχε γίνει αντιληπτός, εγκατέλειψε την τσάντα και τράπηκε σε φυγή.

Τα μέλη της ασφάλειας του πολυκαταστήματος αφού παρέλαβαν την τσάντα διαπίστωσαν ότι εντός της βρίσκονταν διάφορα είδη ένδυσης, τα οποία φαίνεται να κλάπηκαν από κατάστημα, που βρίσκεται στο εν λόγω πολυκατάστημα, αξίας €330 περίπου.

Η τσάντα παραδόθηκε σε μέλη της Αστυνομίας και μετά από εξέτασή της διαπιστώθηκε ότι αυτή είχε ενισχυθεί και διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτρέπει την ενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού των καταστημάτων, κατά την έξοδο από αυτά, ρούχων που δεν είχαν πληρωθεί.

Με αφορμή και αυτές τις περιπτώσεις οι Αστυνομία καλεί το κοινό και τους καταστηματάρχες να είναι πάντοτε προσεχτικοί για αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων. Απευθύνει επίσης έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην διερεύνηση των πιο πάνω ή παρόμοιων περιστατικών να επικοινωνήσει με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων η Αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες τριών προσώπων, που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση, με σκοπό τον εντοπισμό τους.