ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ταχύτητα 174 χιλιομέτρων και θετικός σε προκαταρκτικό νάρκοτεστ οδηγός αυτοκινήτου στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου-Λάρνακας

Με ταχύτητα 174 χιλιομέτρων, αντί μέχρι 100 χιλιομέτρων, στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου-Λάρνακας, οδηγούσε αυτοκίνητο άνδρας ηλικίας 27 ετών, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει του ελέγχου από μέλη του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου. Τα μέλη της Αστυνομίας τον ανέκοψαν στη συνέχεια, με τον 27χρονο να υποβάλλεται και σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών με θετικό προκαταρκτικά αποτέλεσμα.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 3.00 το απόγευμα σήμερα, σε σημείο του αυτοκινητοδρόμου Κοφίνου-Λάρνακας, παρά το Αλεθρικό, όπου μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων – ΟΠΟΔ, του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, διενεργούσαν τροχονομικό έλεγχο και διαπίστωσαν ότι αυτοκίνητο οδηγείτο με ταχύτητα 174 χιλιομέτρων. Τα μέλη του ΟΠΟΔ κάλεσαν τον οδηγό να σταματήσει το όχημα του για έλεγχο, ωστόσο αυτός συνέχισε την πορεία του, με τα μέλη της Αστυνομίας να τον ανακόπτουν σε σημείο του αυτοκινητοδρόμου παρά την Κλαυδιά.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, ο 27χρονος υποβλήθηκε και σε νάρκοτεστ με θετικό προκαταρκτικό αποτέλεσμα. Αυτός οδηγήθηκε με το όχημα του στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου, όπου έδωσε δείγματα για διενέργεια τελικής εξέτασης οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ενώ με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων αποδεσμεύτηκε.

Η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, συμβάλλουν ώστε ο οδηγός να έχει μειωμένη ικανότητα ελέγχου και οδήγησης του οχήματός του, καθώς και μειωμένη αντίληψη του οδικού δικτύου. Αποδεδειγμένα αποτελούν κύριους παράγοντες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Η Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών παραβάσεων τροχαίας, με καθημερινούς ελέγχους και συντονισμένες επιχειρήσεις, αλλά και με διαρκή ενημέρωση του κοινού. Στόχος είναι πάντοτε η αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, η καλλιέργεια οδικής συνείδησης και η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών που καθημερινά διακινούνται στο οδικό δίκτυο.