ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις Αστυνομίας με κοινότητες της επαρχίας Πάφου

Θέματα που απασχολούν κοινότητες της επαρχίας Πάφου, συζητήθηκαν κατά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο, μεταξύ κοινοταρχών κοινοτήτων που αστυνομεύονται από τους Αστυνομικούς Σταθμούς Παναγιάς και Στρουμπιού και εκπροσώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι συναντήσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο επικοινωνίας, που αναπτύσσει η ΑΔΕ Πάφου, με τους κατοίκους της επαρχίας. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η επίλυση διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας και τοπικών αρχών της επαρχίας Πάφου.

Κατά τις δύο συναντήσεις ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την πρόληψη των πυρκαγιών, ενόψει και της επικείμενης καλοκαιρινής περιόδου. Συζητήθηκε επίσης το θέμα των διαρρήξεων και κλοπών, που παρατηρείται στις εν λόγω περιοχές. Οι συνδαιτημόνες των συναντήσεων, αποφάσισαν την περαιτέρω δραστηριοποίηση του θεσμού του Παρατηρητή της Γειτονιάς, για μεγαλύτερη άντληση και αξιοποίηση πληροφοριών, για αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποφασίστηκε επίσης η επέκταση της άμεσης επικοινωνίας και της συνεργασίας τόσο μεταξύ των κοινοταρχών, όσο και μεταξύ των κοινοτήτων και της Αστυνομίας για καλύτερο συντονισμό των κοινών τους δράσεων.

Από πλευράς τους οι κοινοτάρχες έθεσαν θέμα υποστελέχωσης των Αστυνομικών Σταθμών της περιοχής τους. Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας ανέφεραν πως γίνεται προσπάθεια απάμβλυνσης του προβλήματος αυτού, τόσο με την αύξηση του προσωπικού, όσο και με την τοποθέτηση αξιωματικού υπευθύνου των Αστυνομικών Σταθμών Παναγιάς και Στρουμπιού.

Στις δύο συναντήσεις συμμετείχαν οι κοινοτάρχες συνολικά 28 κοινοτήτων των συμπλεγμάτων Πολεμίου – Στρουμπιού και Παναγιάς – Στατού – Αγίου Φώτιου. Από πλευράς Αστυνομίας συμμετείχαν ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου κ. Μιχάλης Ιωάννου, ο Αξιωματικός Υπαίθρου της ΑΔΕ Πάφου κ. Γιώργος Κλεάνθους και ο σταθμάρχης των Αστυνομικών Σταθμών Παναγιάς και Στρουμπιού Υπαστυνόμος Γιάννης Χριστοδούλου.

Μιλώντας για τις συναντήσεις της Αστυνομίας με τις τοπικές αρχές των κοινοτήτων της Πάφου, ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου, κ. Μιχάλης Ιωάννου, τις χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντικές, αφού όπως τόνισε «η συνεργασία μεταξύ Αστυνομίας, πολιτών και τοπικών αρχών είναι απαραίτητη».

Οι συναντήσεις της Αστυνομίας με τις κοινότητες της επαρχίας Πάφου θα συνεχιστούν σε τακτική βάση, με σκοπό την ανάπτυξη της καλύτερης δυνατή συνεργασία όλων των τοπικών φορέων της Πάφου.