ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη στη Λάρνακα 30χρονος εκζητούμενος από τις Αρχές της Μολδαβίας

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για εμπορία ανηλίκων προσώπων και μαστροπεία

Από μέλη της Αστυνομίας στη Λάρνακα συνελήφθη σήμερα, άντρας ηλικίας 30 ετών, ο οποίος καταζητείτο από τις Αρχές της Μολδαβίας, βάση διεθνούς εντάλματος, αφού έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση σχετικά με αδικήματα εμπορίας ανηλίκων προσώπων, και μαστροπείας. Ο 30χρονος τέθηκε υπό κράτηση για τους σκοπούς της δικαστικής διαδικασίας έκδοσής του στη Μολδαβία.

Σύμφωνα με το διεθνές ένταλμα, στον 30χρονο έχει επιβληθεί από τις Αρχές της Μολδαβίας, ποινή φυλάκισης διάρκειας 16 χρόνων, μετά από εκδίκαση υπόθεσης εμπορίας ανηλίκων προσώπων, και μαστροπείας. Το διεθνές ένταλμα εκδόθηκε για σκοπούς σύλληψης και έκδοσης του στις Αρχές της Μολδαβίας, για έκτιση της ποινής φυλάκισης που του έχει επιβληθεί.

Λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο 30χρονος αφίχθηκε με πτήση από χώρα του εξωτερικού στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε από μέλη της Αστυνομίας ότι αυτός καταζητείτο από τις Αρχές της Μολδαβίας. Εναντίον του εκδόθηκε στη συνέχεια προσωρινό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Δημοκρατίας, βάση του οποίου αυτός συνελήφθη από τα μέλη της Αστυνομίας.

Το πρωί της Παρασκευής, ο 30χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έναρξη της διαδικασίας έκδοσής του στις Αρχές της Μολδαβίας, με το Δικαστήριο να διατάσσει όπως αυτός παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 05 Ιουνίου, όταν και θα συνεχιστεί η δικαστική διαδικασία.