ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη 48χρονος που καταζητείτο για υπόθεση εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις

Συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, 48χρονος ο οποίος καταζητείτο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις, πλαστοπροσωπίας, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Τη φωτογραφία και τα στοιχεία του 48χρονου υπόπτου έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία στις 18 Μαΐου, 2022, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσε να οδηγήσουν στον εντοπισμό του.

Ο 48χρονος εντοπίστηκε χθες από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα που είχε εκδοθεί εναντίον του, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα μονοήμερης κράτησής του, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, στις 04 Μαρτίου, 2022, ύποπτος άντρας, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, έκανε κράτηση σε ξενοδοχείο στην επαρχία Λεμεσού, εκ μέρους γυναίκας, και ανέφερε ότι τα έξοδα διαμονής της θα αποπληρώσει ο ίδιος. Την ίδια μέρα, 49χρονη  παρουσιάστηκε στο ξενοδοχείο, όπου διέμεινε μέχρι και τις 16 Μαρτίου, όταν και φέρεται να αναχώρησε χωρίς να διευθετήσει την πληρωμή των οφειλών της για διαμονή και διατροφή στο ξενοδοχείο.

Το συνολικό χρηματικό ποσό των οφειλών, σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε στην Αστυνομία η Διεύθυνση του ξενοδοχείου στις 17 Μαρτίου, είναι πέραν των 2,770 ευρώ.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από το ΤΑΕ Λεμεσού προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 48χρονου, εναντίον του οποίου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης. Δικαστικό ένταλμα εκδόθηκε και εναντίον της 49χρονης, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 23 Απριλίου, από μέλη της Αστυνομίας στη Λεμεσό.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού, που αναμένεται σήμερα να προχωρήσει σε καταχώρηση της στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, για εκδίκαση.

Υπενθύμιση: Περαιτέρω δημοσίευση φωτογραφίας που απεικονίζει το εν λόγω πρόσωπο, δυνατό να αντιβαίνει σε πρόνοιες της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων.