ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη 29χρονος για υπόθεση υποβοήθησης παράνομης εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία

Στη σύλληψη 29χρονου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία. Εναντίον του 29χρονου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, σχετικά με την πιο πάνω υπόθεση, που διαπράχθηκε στη Λευκωσία, τον Μάιο του 2022.

Ο 29χρονος ανακόπηκε χθες βράδυ, για έλεγχο, σε δρόμο της Λευκωσίας, από μέλη της Αστυνομίας. Αρχικά υπέδειξε πλαστά στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της πλαστοπροσωπίας.

Αφού, εξασφαλίστηκαν τα πραγματικά στοιχεία του, διαπιστώθηκε ότι εναντίον του εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, σχετικά με υπόθεση υποβοήθησης παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας, που διαπράχθηκε τον περασμένο Μάιο.

Ως εκ τούτου συνελήφθη δυνάμει του δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η φωτογραφία και τα προσωπικά στοιχεία του 29χρονου είχαν δημοσιευθεί από την Αστυνομία σε μια προσπάθεια εντοπισμού του, στις 12 Μαΐου 2022. Μετά τη σύλληψή του, η συνέχιση της δημοσίευσης των στοιχείων του δεν είναι απαραίτητη.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

Σημ: η φωτογραφία του καταζητούμενου προσώπου μπορεί να δημοσιευθεί αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό για τον οποίο δίνεται στη δημοσιότητα. Η μετέπειτα δημοσίευσή της, δυνατόν να αντιβαίνει σε πρόνοιες της Νομοθεσίας περί Προσωπικών Δεδομένων και στους κανόνες της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας περί Σεβασμού της Ιδιωτικής Ζωής και των Προσωπικών Δεδομένων.