ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπαίδευση μελών της Αστυνομίας με θέμα την ταυτοποίηση θυμάτων σοβαρών καταστροφών

Εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης μελών της Αστυνομίας, με θέμα την ταυτοποίηση θυμάτων σοβαρών καταστροφών σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός θυμάτων και θυμάτων αγνώστων στοιχείων και διαφόρων εθνικοτήτων, πραγματοποίησε η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τον Άγγλο εκπαιδευτή κ. Howard Way, ο οποίος ήταν ο εθνικός συντονιστής του Ηνωμένου Βασιλείου για τα πιο πάνω θέματα και θεωρείται ένας από τους καλύτερους εμπειρογνώμονες στο εν λόγω αντικείμενο, το οποίο έχει διδάξει σε πολλές χώρες.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 22 μέλη της Αστυνομίας Κύπρου και 4 μέλη των Βρετανικών Βάσεων. Τα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία παρακολούθησαν την εκπαίδευση θα αποτελούν και την ομάδα αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων σε οποιοδήποτε μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα, στους συμμετέχοντες δόθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής από εκπρόσωπο του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, και από τον Υπαρχηγό Αστυνομίας, κ. Δημήτρη Δημητρίου.

Ο Υπαρχηγός Αστυνομίας συνεχάρη τα μέλη της Αστυνομίας για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Howard Way για την πραγματοποίηση του εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Από πλευράς του ο κ. Howard χαρακτήρισε άρτια τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ συνεχάρη τα μέλη της Αστυνομίας, που όπως ανάφερε διατηρούν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματικότητας.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 09-12/05/2022 στην αίθουσα διαλέξεων του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, πλησίον του Αρχηγείου Αστυνομίας.