ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τροχονομικοί έλεγχοι από τον Ουλαμό Μοτοσικλετιστών της Τροχαίας Λεμεσού

Πέντε πρόσωπα που οδηγούσαν οχήματα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και δέκα πρόσωπα που οδηγούσαν οχήματα χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης, εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν σήμερα από μέλη του Ουλαμού Μοτοσικλετιστών της Τροχαίας Λεμεσού.

Για σκοπούς διερεύνησης υποθέσεων διάπραξης παραβάσεων τροχαίας, καθώς και παράνομων μηχανικών μετατροπών, κατακρατήθηκαν εννέα μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο.

Πέραν των πέντε προσώπων που οδηγούσαν οχήματα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης, άλλο ένα πρόσωπο, η άδεια οδήγησης του οποίου έχει λήξει, εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα και καταγγέλθηκε. Καταγγέλθηκαν επίσης έξι πρόσωπα που οδηγούσαν οχήματα τα οποία έχουν δηλωθεί στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως ακινητοποιημένα, καθώς και ένα πρόσωπο που οδηγούσε όχημα, του οποίου το πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ, έχει λήξει.

Έγιναν άλλες 13 καταγγελίες για οδήγηση οχήματος με ληγμένη άδεια κυκλοφορίας, καθώς και άλλες 15 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας, όπως οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς προστατευτικό κράνος, μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες οχημάτων, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, και παραβάσεις σήματος τροχαίας.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας έχουν στόχο την πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, την αντιμετώπιση φαινομένων οχληρίας που προκαλείται από οδηγούς οχημάτων με μετατροπές, και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Συνολικά τα μέλη του Ουλαμού Μοτοσικλετιστών της Τροχαίας Λεμεσού προχώρησαν σε 50 καταγγελίες παραβάσεων τροχαίας.