ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νόμος περί βίας στα γήπεδα – Διατάγματα αποκλεισμού

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν σήμερα δύο πρόσωπα ηλικίας 20 και 27 ετών, για αδικήματα που αφορούν τον περί πρόληψης και καταστολής της βίας στους αθλητικούς χώρους νόμο.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο πρόσωπα που εντοπίστηκαν να έχουν στην κατοχή τους αναμμένη φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα, μεταξύ των ομάδων ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ, που διεξήχθη στο ΓΣΠ στις 4/5/2022. (Χθεσινό Αστυνομικό Δελτίο αρ.2, σχετικό).

Αναφορικά με τον 20χρονο, παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου για τα αδικήματα που αφορούν μεταφορά επιθετικού όπλου σε αθλητικό χώρο, χρησιμοποίηση επικίνδυνου αντικειμένου κατά τη διεξαγωγή αγώνα σε αθλητικό χώρο και για μεταφορά επιθετικού όπλου στην αμέσως γειτνιάζουσα περιοχή αθλητικού χώρου.

Η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 3/6/2022, ενώ μέχρι την εκδίκασή της, εκδόθηκε διάταγμα αποκλεισμού εναντίον του 20χρονου, με το οποίο, απαγορεύεται να εισέρχεται σε οποιοδήποτε αγωνιστικό ή αθλητικό χώρο ή εκδήλωση. Ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 2,000 ευρώ με ένα αξιόχρεο εγγυητή ή να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 1,000 ευρώ σε μετρητά.

Επίσης, ο 27χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου για τα αδικήματα που αφορούν μεταφορά επιθετικού όπλου σε αθλητικό χώρο και χρησιμοποίηση επικίνδυνου αντικειμένου κατά τη διεξαγωγή αγώνα σε αθλητικό χώρο και η υπόθεση εκδικάστηκε άμεσα. Για την πρώτη κατηγορία, το Δικαστήριο δέσμευσε τον 27χρονο, με εγγύηση ύψους 500 ευρώ για να τηρεί τους νόμους και τους κανονισμούς για 24 μήνες από σήμερα, ενώ για τη δεύτερη κατηγορία, τη δέσμευση με εγγύηση ύψους 300 ευρώ για να τηρεί τους νόμους και κανονισμούς για 24 μήνες από σήμερα.

Παράλληλα, ο 27χρονος, με διάταγμα αποκλεισμού που εκδόθηκε εναντίον του, απαγορεύεται να εισέρχεται για τους επόμενους έξι μήνες, σε οποιοδήποτε αγώνα ή εκδήλωση αθλητικού περιεχομένου ή σε αθλητικούς χώρους.