ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διευθετήσεις και μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ και ΟΜΟΝΟΙΑ για το Κύπελλο Α΄ και Β΄ Κατηγορίας

Τρίτη 26/04/2022 και ώρα 19:00 στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος

Η Αστυνομία, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το κοινό, ενημερώνει για τις διευθετήσεις και μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται για τη διεξαγωγή, την Τρίτη 26.04.2022 και ώρα 19:00, στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, στη Λάρνακα, του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Κύπελλο Α΄ και Β΄ Κατηγορίας, μεταξύ των ομάδων ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ, και καλεί όλο το φίλαθλο κόσμο, που θα παρευρεθεί στον αγώνα να εκδηλώνεται πάντοτε με αθλητοπρέπεια και σεβασμό προς τις δύο ομάδες.

Οι είσοδοι του Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 17:30. Στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα παραχωρηθεί η Βόρεια Κερκίδα και στους οπαδούς της γηπεδούχου ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ θα παραχωρηθούν, η Δυτική, η Νότια και η Ανατολική Κερκίδα.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων καλούνται να προσέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τον αγώνα. Η τυχόν αργοπορημένη προσέλευση τους, θα συνεπάγεται και αργοπορία εισόδου στις κερκίδες.

Η ώρα 17:00 η Λεωφόρος Παπανικολή θα αποκοπεί για την Τροχαία κίνηση και για τις δύο κατευθύνσεις από τη συμβολή της με την οδό Λύσου Σανταμά (Κέντρο Ακτύπητος) μέχρι και τη συμβολή της με την είσοδο του χώρου στάθμευσης που βρίσκεται πίσω από την Νότια κερκίδα.

Ανακοινώνεται ότι

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

Για τους φιλάθλους της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ τα εισιτήρια έχουν διατεθεί σε προπώληση και θα ανοίξουν ταμεία την ημέρα του αγώνα στο στάδιο. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στην κερκίδα για την οποία οι φιλάθλοι κατέχουν εισιτήριο.

Για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση τους από το στάδιο οι φίλοι της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ καλούνται να ακολουθήσουν τα εξής δρομολόγια:

Οι φίλοι της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ που θα κατευθύνονται στο Στάδιο από Λεμεσό να προχωρήσουν ευθεία από τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού, να περάσουν τα φώτα τροχαίας της Πυροσβεστικής και τα φώτα Ορφανίδη και στα επόμενα φώτα να στρίψουν δεξιά. Να προχωρήσουν ευθεία μέχρι τα επόμενα φώτα και ακολούθως να στρίψουν ξανά δεξιά και μετά από τα φώτα τροχαίας της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων αριστερά για να εισέλθουν στην λεωφόρο Παπανικολή. Από εκεί μπορούν να κατευθυνθούν σε οποιαδήποτε κερκίδα της ομάδας τους επιθυμούν. Το ίδιο θα πρέπει να κάμουν, δηλαδή να χρησιμοποιήσουν την Λεωφόρο Παπανικολή, και οι φίλαθλοι της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ που θα προέρχονται από περιοχές εντός της Λάρνακας. Μόνο όσοι θα εισέλθουν στην Ανατολική κερκίδα καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις παρόδους του Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων.

Για τη δική τους ασφάλεια, οι φίλαθλοι της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ καλούνται να αποφύγουν την Λεωφόρο Λύσου Σανταμά.

Οι φίλαθλοι της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ καλούνται να χρησιμοποιήσουν τον χώρο στάθμευσης πίσω από την Νότια κερκίδα.

ΟΜΟΝΟΙΑ

Οι φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που θα προέρχονται από Λευκωσία να μεταβούν μέχρι τον κυκλικό κόμβο του σταδίου Αμμόχωστος μέσω του κυκλικού κόμβου Ριζοελιάς και από εκεί να στρίψουν αριστερά στην λεωφόρο Λύσου Σανταμά την οποία να ακολουθήσουν μέχρι να φτάσουν στο στάδιο.
Οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που θα κατευθύνονται στο Στάδιο από Λεμεσό να στρίψουν από τον Κυκλικό Κόμβο Καλού Χωριού αριστερά μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και από εκεί να ακολουθήσουν το ίδιο δρομολόγιο με όσους θα προέρχονται από Λευκωσία.

Επιπρόσθετα, οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προτρέπονται να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στον χώρο στάθμευσης έξω από την είσοδο της Βόρειας κερκίδας.

Για τη δική τους ασφάλεια, οι φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καλούνται να αποφύγουν την Λεωφόρο Παπανικολή.

Τονίζεται σε όλους ότι:

Με βάση τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας που αφορούν τα στάδια, επιτρέπεται η είσοδος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, νοουμένου ότι η πληρότητα δεν υπερβαίνει το 70% της χωρητικότητας του σταδίου και για τα πρόσωπα ηλικίας 17 ετών και πάνω απαιτείται η κατοχή πιστοποιητικού αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Test 48 ωρών) είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR Test ωρών) είτε εν ισχύει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Πρόσωπα ηλικίας 6 – 17 ετών δύναται να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό αρνητικής εξέτασης ταχείαςανίχνευσης (Rapid Test 72 ωρών) είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR Test 72 ωρών). Νοείτε περαιτέρω ότι πρόσωπα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύναται να εμβολιασθούν λόγω ιατρικού προβλήματος και τα οποία προσκομίζουν σχετική ιατρική βεβαίωση, δύναται αντί αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.

Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα.

Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του Σταδίου και οπουδήποτε αλλού.

Απαγορεύεται η είσοδος φιλάθλων εντός του Σταδίου, έχοντας στην κατοχή τους σακίδια ώμου και τα προστατευτικά κράνη των μοτοσικλετών τους.

Οποιοσδήποτε δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες μπορεί να εκδιωχθεί από το Στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των αρχών του Σταδίου ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης κινδυνεύει να συλληφθεί και να του επιβληθεί αυστηρό χρηματικό πρόστιμο.

Για τους οπαδούς της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ το σημείο συλλογής προσωπικών αντικειμένων είναι τα Δυτικά Ταμεία και για τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα Βόρεια Ταμεία.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία Λάρνακας μπορεί να τηλεφωνεί στον αριθμό 24-804040, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 και για επείγοντα περιστατικά με τον τηλεφωνικό αριθμό 112.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα βρίσκεται στην περιοχή του Σταδίου Αντώνης Παπαδόπουλος για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρησή τους.