ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλαστοπροσωπία – Υποβοήθηση διέλευσης στη Δημοκρατία – Συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος

Στη σύλληψη δύο προσώπων προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πλαστοπροσωπίας, υποβοήθησης της διέλευσης υπηκόου τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, και συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 6.30 το πρωί σήμερα, γυναίκα ηλικίας 21 ετών, υπήκοος τρίτης χώρας, η οποία διαμένει νόμιμα στην Κύπρο, παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με σκοπό να ταξιδέψει με προορισμό άλλη χώρα της Ευρώπης. Κατά το διαβατηριακό έλεγχο από μέλος της Αστυνομίας, η 21χρονη παρουσίασε διαβατήριο της χώρας προς την οποία θα ταξίδευε, ωστόσο εγέρθηκαν υποψίες ότι η φωτογραφία στο διαβατήριο ήταν άλλης γυναίκας. Ακολούθησαν περαιτέρω εξετάσεις του διαβατηρίου, ενώ ανακρινόμενη η 21χρονη, παραδέχθηκε ότι το διαβατήριο δεν της ανήκει και ανάφερε τα πραγματικά της στοιχεία.

Στην κατοχή της 21χρονης ανευρέθηκε στη συνέχεια μία κάρτα λεωφορείου, της ίδιας ευρωπαϊκής χώρας, με στοιχεία κατόχου όμοια με τα στοιχεία της δικαιούχου του διαβατηρίου που η ύποπτη είχε παρουσιάσει κατά το διαβατηριακό έλεγχο. Σύμφωνα με τα όσα ανάφερε η 21χρονη, την κάρτα λεωφορείου της την έδωσε συγκεκριμένος άντρας, τον οποίο γνώρισε στη Λάρνακα και ο οποίος θα αναχωρούσε με την ίδια πτήση. Ο ύποπτος άντρας, ηλικίας 30 ετών, υπήκοος της ίδιας ευρωπαϊκής χώρας, εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο από τα μέλη της Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι είχε νωρίτερα παρουσιαστεί μαζί με την 21χρονη στο σημείο ζυγιστικού ελέγχου των ταξιδιωτικών αποσκευών. Ανακρινόμενος ωστόσο ο 30χρονος, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση.

Οι 21χρονη και 30χρονος συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με το ΤΑΕ Λάρνακας να διερευνά την υπόθεση.