ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εφτά υποθέσεις απάτης διερευνά η Αστυνομία στην Αμμόχωστο

Συνελήφθη 35χρονος

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εναντίον 35χρονου, που συνελήφθη χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υποθέσεις εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις.

Ο 35χρονος φέρεται να ενοικίαζε οικίες και αυτοκίνητα στην επαρχία Αμμοχώστου, χωρίς να πληρώνει το οφειλόμενο ενοίκιο. Στο ΤΑΕ Αμμοχώστου έγιναν τις τελευταίες μέρες, συνολικά πέντε σχετικές καταγγελίες από ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικιάσεων οικιών και οχημάτων. Τέσσερις από τις πιο πάνω καταγγελίες αφορούν ενοικίαση οικιών και μία ενοικίαση αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τους παραπονούμενους, ο 35χρονος συμφωνούσε μαζί τους για την ολιγοήμερη ενοικίαση οικίας ή αυτοκινήτου, λέγοντάς τους πως θα εξοφλούσε το οφειλόμενο ποσό, μέσω τραπεζικού εμβάσματος. Μάλιστα ο 35χρονος φέρεται να έστελνε στους παραπονούμενους φωτογραφία τραπεζικού εμβάσματος για τα αντίστοιχα ποσά, χωρίς όμως οι εν λόγω συναλλαγές να πραγματοποιούνται.

Εναντίον του 35χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση. Ανακρινόμενος, ο 35χρονος φέρεται να παραδέχθηκε τη διάπραξη εφτά παρόμοιων υποθέσεων στην επαρχία Αμμοχώστου, από τις οποίες οι πέντε αφορούν ενοικίαση κατοικιών και οι άλλες δύο ενοικίαση αυτοκινήτων.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνούν τις πιο πάνω υποθέσεις, εξετάζοντας επίσης το ενδεχόμενο διάπραξης κι άλλων παρόμοιων υποθέσεων τόσο στην επαρχία Αμμοχώστου, όσο και σε άλλες επαρχίες. Για το λόγο αυτό η Αστυνομία απευθύνει έκκληση σε πολίτες που πιθανόν γνωρίζουν υποθέσεις που διαπράχθηκαν με παρόμοιο τρόπο δράσης να επικοινωνήσουν με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.