ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινή φυλάκισης σε 35χρονο, για υπόθεση εμπορίας προσώπων

Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, σε 35χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της εμπορίας προσώπων με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευσή τους, αποζείν από κέρδη πορνείας και μαστροπείας.

Ο 35χρονος είχε συλληφθεί δυνάμει δικαστικού εντάλματος τον Ιούλιο του 2021, στο πλαίσιο των αστυνομικών εξετάσεων σχετικά με την εν λόγω υπόθεση.

Λίγες μέρες προηγουμένως, στις 24 Ιουνίου 2021, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας προσώπων (ΓΚΕΠ) και του ΟΠΕ Λεμεσού, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, διενήργησαν έρευνες σε διαμερίσματα στη Λεμεσό. Στα διαμερίσματα εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες, δύο γυναίκες οι οποίες μετά από εξετάσεις των μελών του ΓΚΕΠ, αναγνωρίστηκαν ως θύματα εμπορίας προσώπων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Από περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 35χρονου, βάσει τις οποίας εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης με το οποίο συνελήφθη. Εναντίον του σχηματίστηκε ποινικός φάκελος και η υπόθεση καταχωρήθηκε για εκδίκαση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Το Δικαστήριο αφού έκρινε ένοχο τον 35χρονο, το επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης διάρκειας 3,5 ετών.