ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατασχέσεις κροτίδων, πυροτεχνημάτων και εκρηκτικών υλών

Εντοπίστηκε αριθμός κροτίδων και στην κατοχή 11χρονου

Υποθέσεις παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, διερευνά η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό αριθμού κροτίδων, πυροτεχνημάτων, καθώς και εκρηκτικών υλών, στην κατοχή 23χρονου και 33χρονου. Αριθμός κροτίδων εντοπίστηκαν και στην κατοχή αγοριού ηλικίας 11 ετών, με την Αστυνομία να ενημερώνει σχετικά τον πατέρα του ανήλικου.

Λίγο πριν τις 2.00 χθες το μεσημέρι συγκεκριμένα, μετά από πληροφορία για χρήση κροτίδων από νεαρούς που βρίσκονταν σε πάρκο σε περιοχή της Λεμεσού, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο σημείο, όπου στην κατοχή 11χρονου αγοριού, εντόπισαν 24 κροτίδες.

Στο σημείο κλήθηκε ο πατέρας του ανήλικου που ενημερώθηκε σχετικά και παρέλαβε το παιδί του, ενώ οι κροτίδες που ανευρέθηκαν κατακρατήθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας για περαιτέρω εξετάσεις.

Αργότερα χθες, γύρω στις 7.20 το βράδυ, μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, διενήργησαν έρευνα στην κατοικία 23χρονου, με δικαστικό ένταλμα που εκδόθηκε βάσει μαρτυρίας για παράνομη κατοχή κροτίδων και πυροτεχνημάτων. Κατά την έρευνα στην κατοικία ανευρέθηκαν 18 πλήρη φυσίγγια πυροβόλων όπλων, καθώς και 46 κροτίδες.

Ο 23χρονος συνελήφθη από τα μέλη της Αστυνομίας για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Υπόθεση κατοχής εκρηκτικών υλών διερευνάται και εναντίον άντρα ηλικίας 33 ετών, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε αριθμός πυρσών.

Τον 33χρονο ανέκοψαν για έλεγχο μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, γύρω στις 7.45 χθες το βράδυ, σε περιοχή της Λεμεσού, όπου αυτός οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, εντοπίστηκαν κάτω από τη θέση του συνοδηγού, δέκα πυρσοί, με αποτέλεσμα ο 33χρονος να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Αφού ανακρίθηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς, ο 33χρονος αφέθηκε ελεύθερος, αργότερα χθες το βράδυ, με τις εξετάσεις να συνεχίζονται από τον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας.