ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη δύο προσώπων για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος

Γύρω στις 2.30 χθες το απόγευμα, μετά από σχετική πληροφορία που έφερε δύο πρόσωπα να κλέβουν χαλκό από υπό ανέγερση οικοδομή στην επαρχία Πάφου, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν ένα πρόσωπο να κρατά στα χέρια του ένα κόπτη σίδερων και μια χάλκινη σωλήνα.

Στη θέα των αστυνομικών ο άγνωστος άντρας τράπηκε σε φυγή τρέχοντας αλλά ανακόπηκε από τα μέλη της Αστυνομίας. Κατά την ανακοπή, αυτός φέρεται να πήρε στα χέρια του ένα κομμάτι σίδερο μήκους ενός μέτρου και με αυτό επιτέθηκε και κτύπησε στο πόδι μέλος της Αστυνομίας, προκαλώντας του πραγματική σωματική βλάβη.

Ο άντρας συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού, παρεμπόδισης αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος του και κατοχής επιθετικού οργάνου ενώ  κατά τη διάρκεια των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 44χρονο κάτοικο της επαρχίας Πάφου. Ακολούθησε σωματική έρευνα όπου στην κατοχή του εντοπίστηκε χρηματικό ποσό και ποσότητα κρυσταλλικής ουσίας που πιστεύεται είναι μεθαμφεταμίνη. Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Αργότερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα γύρω στις 6.45 εντοπίστηκε ένα πρόσωπο να βγαίνει από αποθήκη που βρίσκεται στην προαναφερόμενη υπό ανέγερση οικοδομή. Αυτός ακινητοποιήθηκε και από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 38χρονο κάτοικο της επαρχίας Πάφου όπου ανακρινόμενος φέρεται να παραδέχθηκε την κλοπή χαλκού μαζί με τον 44χρονο συλληφθέντα.

Οι πιο πάνω τέθηκαν υπό κράτηση ενώ ο Αστυνομικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς συνεχίζει τις εξετάσεις.