ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό κράτηση 32χρονος και 29χρονος σχετικά με παράνομη κατοχή περιουσίας και κυνηγετικού όπλου

Διάταγμα τριήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 32χρονου, που συνελήφθη χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, κλοπής από κατοικία και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη σήμερα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος και 29χρονος κάτοικος Πάφου. Ο 29χρονος είχε συλληφθεί αρχικά για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, που διεξήχθη χθες στην Πάφο, στο πλαίσιο της διερεύνησης άλλης υπόθεσης.

Μετά τη σύλληψή του ο 29χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα τριήμερης κράτησης. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση συνελήφθη στις 9 Απριλίου και 23χρονος κάτοικος Πάφου, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση.

Των τριών συλλήψεων προηγήθηκε στις 9 Απριλίου έρευνα σε διαμέρισμα στην Πάφο, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία πιστεύεται ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν δύο πλάκες συσσώρευσης ηλιακής ενέργειας, τέσσερις μπαταρίες φωτοβολταϊκών, ένας μετασχηματιστής, 243 θήκες κινητών τηλεφώνων και 78 συσκευασίες με προστατευτικά οθόνης κινητών τηλεφώνων. Εντοπίστηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, αριθμός
σφαιριδίων αεροβόλου όπλου και κυνηγετικών φυσιγγίων, καθώς και ένα κυνηγετικό πυροβόλο όπλο (φλομπέρ), το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί από κατοικία στην Πάφο.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.