ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντοπισμός και κατάσχεση πέραν του μισού κιλού μεθαμφεταμίνης – Συνελήφθη 42χρονος

Στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 42 ετών, προχώρησε χθες η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης κατοχής, χρήσης και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, καθώς και για διάπραξη τροχαίων αδικημάτων.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 10.45μ.μ. στις 8/4/2022, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας, ενώ διενεργούσαν τροχονομικούς ελέγχους στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, εντόπισαν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος MANPR ένα όχημα, του οποίου η άδεια κυκλοφορίας ήταν ληγμένη από τις 31/12/2021.

Τα μέλη της Αστυνομίας, ακολούθησαν το εν λόγω όχημα, ενώ έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει το όχημα, ωστόσο αυτός, ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε από την έξοδο του Αγίου Τύχωνα προς Λεμεσό, οδηγώντας αλόγιστα και επικίνδυνα και παραβιάζοντας σήματα τροχαίας. Στην προσπάθειά του να εισέλθει ξανά στον αυτοκινητόδρομο, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και αφού αυτό προσέκρουσε στο μεταλλικό κιγκλίδωμα του δρόμου, ακινητοποιήθηκε.

Ο οδηγός του οχήματος αφού διασταύρωσε τον αυτοκινητόδρομο, κατάφερε να διαφύγει πεζός. Σε έρευνα που έγινε, εντός του αυτοκινήτου, εντοπίστηκαν πέντε νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα μεθαμφεταμίνης.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι οδηγός του οχήματος ήταν 42χρονος, κάτοικος επαρχίας Λάρνακας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος, χθες το πρωί.
Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του οχήματος του 42χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, μεταξύ άλλων, οκτώ συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μεθαμφεταμίνη συνολικού μεικτού βάρους 650 γραμμαρίων.
Η ΥΚΑΝ Λεμεσού και η Τροχαία Λεμεσού συνεχίζουν τις εξετάσεις.