ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη δύο προσώπων για διερευνώμενες υποθέσεις ληστείας και κλοπής

Στη σύλληψη δύο προσώπων, έφηβης ηλικίας 17 ετών και άντρα ηλικίας 34 ετών, προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις ληστείας, κλοπής, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 5.30 χθες το απόγευμα, πολίτες κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι, η 17χρονη, εισήλθε στην κατοικία γυναίκας ηλικίας 88 ετών και έκλεψε ένα πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1,000 ευρώ, ενώ όταν η 88χρονη αντιλήφθηκε την 17χρονη, και ζήτησε εξηγήσεις για την παρουσία της στην κατοικία, η ύποπτη νεαρή την έσπρωξε και τράπηκε σε φυγή, εισερχόμενη στην αυλή διπλανής κατοικίας.

Η 88χρονη κάλεσε σε βοήθεια γείτονες της, που εντόπισαν την 17χρονη, την οποία και αναγνώρισε η 88χρονη ως την νεαρή που έκλεψε το πορτοφόλι και χρήματά της. Το πορτοφόλι εντοπίστηκε στη συνέχεια πεταγμένο σε κοντινό σημείο, ενώ σε αυτό υπήρχε ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που δέχθηκε η Αστυνομία, άντρας που διαμένει στην περιοχή, διαπίστωσε ότι, είχε κλαπεί από το σταθμευμένο αυτοκίνητό του, το πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στην περιοχή για εξετάσεις, από τις οποίες προέκυψαν στοιχεία ότι, η 17χρονη είχε δώσει το πορτοφόλι με τα χρήματα που φέρεται να έκλεψε, σε άλλο ύποπτο. Προέκυψαν επίσης στοιχεία ότι μαζί της στην περιοχή βρισκόταν ο 34χρονος ύποπτος, ο οποίος φέρεται να έκλεψε το πορτοφόλι από το σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Εναντίον της 17χρονης και του 34χρονου εκδόθηκαν δικαστικά σύλληψης για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με τα μέλη της Αστυνομίας να προχωρούν αρχικά στη σύλληψη της 17χρονης, ενώ αφού αναζήτησαν και εντόπισαν τον 34χρονο, γύρω στις 1.30 τα μεσάνυκτα, σε διαμέρισμα στη Λεμεσό, επίσης προχώρησαν στη σύλληψή του. Οι δύο τους τέθηκαν υπό κράτηση για τη διερεύνηση των υποθέσεων ληστείας, κλοπής και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, με το ΤΑΕ Λεμεσού να συνεχίζει τις εξετάσεις.