ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποθέσεις κατοχής και μεταφοράς κροτίδων διερευνά η Αστυνομία

Η Αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση πέραν των 850 κροτίδων, που πιστεύεται ότι μετέφερε από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, 27χρονος, εναντίον του οποίου διερευνάται η υπόθεση κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 12.30 χθες το μεσημέρι, μέλος της Αστυνομίας, προχώρησε σε έλεγχο οδηγού συγκεκριμένου οχήματος, που οδηγείτο σε περιοχή της επαρχίας Λάρνακας, ωστόσο ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει του ελέγχου. Το όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε σημείο στην περιοχή, ενώ ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του, άντρας ηλικίας 27 ετών, μετέβη στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό.

Ανακρινόμενος ο ύποπτος, ανέφερε ότι είχε μεταβεί στις κατεχόμενες περιοχές, όπου αγόρασε 22 κουτιά κροτίδων, ενώ στη συνέχεια, ο ίδιος υπέδειξε σε μέλη της Αστυνομίας, σημείο σε χωράφι της περιοχής, όπου είχε εγκαταλείψει τις κροτίδες. Στο σημείο ανευρέθηκαν συνολικά 860 κροτίδες που κατακρατήθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας, ως τεκμήρια.

Ο 27χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς για αδικήματα σχετικά με την κατοχή και μεταφορά των κροτίδων, καθώς και για παραβάσεις τροχαίας που διέπραξε με το όχημά του.

Σε άλλη περίπτωση, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο, αυτοκίνητο που οδηγούσε άντρας ηλικίας 65 ετών, στην ίδια περιοχή της επαρχίας Λάρνακας και εντόπισαν εντός του οχήματος, 300 κυλινδρικά με φυτίλι αντικείμενα, που πιστεύεται ότι πρόκειται για εργοστασιακές κροτίδες, που ωστόσο δεν φέρουν οποιαδήποτε επιγραφή ή επωνυμία. Αναμένεται να τύχουν εξετάσεων από πυροτεχνουργό της Αστυνομίας, ώστε να διαφανεί κατά πόσον πρόκειται για κροτίδες σε λειτουργήσιμη κατάσταση.

Τις δύο υποθέσεις διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης.