ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Οδικές εργασίες σε αυτοκινητοδρόμους και αστικές περιοχές

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, στο τμήμα από τον κόμβο Μονής μέχρι τον κόμβο Νέου Νοσοκομείου και στις δύο κατευθύνσεις, την περίοδο 2/4/2024 – 25/4/2024, από η ώρα 21:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, καθημερινά, εκτός Παρασκευής και Σαββατοκύριακων, θα διεξάγονται εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200μ. η μία λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από τη Δευτέρα 8/4/2024 και για περίοδο 3 εβδομάδων, καθημερινά εκτός Παρασκευής και Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 20:00 το βράδυ με 01:00 μετά τα μεσάνυκτα, θα διεξάγονται εργασίες καθαρισμού της κεντρικής νησίδας και αντικατάστασης του αντιθαμβωτικού συστήματος στον αυτοκινητόδρομο, από τη συμβολή με τη Λεωφόρο Αθαλάσσας στη Λευκωσία μέχρι και τη Σκαρίνου.

Στον Στρόβολο, στην λεωφόρο Αρχαγγέλου Μιχαήλ, περιοχή Παρισσινού, από τη Δευτέρα 15/4/2024 μέχρι και την Πέμπτη 25/4/2024, εκτός Παρασκευής και Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 09:00 – 13:00, θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης του πρασίνου της κεντρικής νησίδας, σε τμήμα της Λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ, μεταξύ της συμβολής με τις Λεωφόρους Λευκοθέου και Μακεδονίας και του κυκλικού Κόμβου Αρχαγγέλου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η
εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας της κεντρική νησίδας
, για μήκος 200μ. περίπου κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στη Λακατάμια, θα διεξάγονται εργασίες στη Λεωφόρο Τσερίου και στην οδό Στροβόλου, από τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι την οδό Πεύκου, από την Παρασκευή 12/5/2023 και για περίοδο 20 μηνών, στο πλαίσιο βελτίωσης/κατασκευής των Λεωφόρων Ιπποκράτους, Αργυρουπόλεως και Τμήματος της Λεωφόρου Τσερίου και οδού Στροβόλου. Παράλληλα, την ίδια περίοδο, στο πλαίσιο ανακατασκευής της Λεωφόρου Ιπποκράτους, η οδός Θεμιστοκλέους και Λεωφόρος Άρεως θα είναι κλειστές από τη συμβολή τους με την οδό Θεμιστοκλέους μέχρι την οδό Νίκαιας και οδό Κένταυρου αντίστοιχα.

Στον παρακαμπτήριο δρόμο Τσερίου, την Πέμπτη 18 Απριλίου, 2024, από η ώρα 08:30 το πρωί μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα, στα πλαίσια Κατασκευής του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας Φάση Α1, στον νέο δρόμο που κατασκευάστηκε και ενώνει τον Ανατολικό παρακαμπτήριο δρόμο με τη Λεωφόρο Τσερίου, θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας. Η τροχαία κίνηση θα διεξάγεται με τη μέθοδο STOP & GO.

Στο πλαίσιο του Έργου “Δρόμος εντός Τσερίου“, κατά την περίοδο 23/1/2024 – 26/4/2024, πρόκειται να εφαρμοστεί η όγδοη φάση των εργασιών, κατά την οποία θα παραμείνει κλειστό τμήμα της οδού Στροβόλου, από τη συμβολή της με την οδό Κ. Μισιαούλη μέχρι το κοιμητήριο παρά του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της πιο πάνω φάσης η τροχαία κίνηση των οχημάτων από τη Λευκωσία προς Αναλυόντα θα διοχετεύεται μέσω των οδών Αρχ. Κυπριανού, Θερμοπυλών, Πενταδακτύλου, Β. Μιχαηλίδη, Σαλαμίνος, Α. Ζάκου, Ομονοίας, Μ. Καραολή, Θ. Πιερίδη. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λευκωσία προτρέπονται να χρησιμοποιούν τις οδούς Τριόνη, Αχαιών, Σαλαμίνος, Πενταδακτύλου, K. Βάρναλη, Κουρίου, Στροβόλου. Για την πιο πάνω κυκλοφοριακή ρύθμιση θα υπάρχουν οι κατάλληλες προσωρινές σημάνσεις, τις οποίες οι οδηγοί καλούνται να ακολουθούν.

Επίσης στο πλαίσιο του Έργου “Δρόμος εντός Τσερίου”, κατά τη χρονική περίοδο 5/3/2024 μέχρι 4/5/2024το τμήμα από την οδό Τριόνη μέχρι την οδό Κ. Μισιαούλη θα είναι κλειστό. Οι οδηγοί με κατεύθυνση Δευτερά προς Λευκωσία εξαιρουμένων των βαρέων οχημάτων και λεωφορείων, θα χρησιμοποιούν τις οδούς Ν. Καζαντζάκη, Γ. Ξενόπουλου και Στροβόλου μέσω προσωρινού παρακαμπτήριου δρόμου, κατά την πιο πάνω περίοδο, ημερομηνία την οποία θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Στροβόλου από τη συμβολή με την οδό Κ. Μισιαούλη μέχρι το πρατήριο καυσίμων ESSO. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λευκωσία προτρέπονται να χρησιμοποιούν τις οδούς Μ. Καραολή, Ομονοίας, Α. Ζάκου, Σαλαμίνος, Πενταδακτύλου, K. Βάρναλη, Κουρίου.

Στο πλαίσιο του Έργου “Δρόμος εντός Τσερίου”, την περίοδο 21/3/2024 – 31/5/2024, θα εφαρμοστεί η όγδοη φάση των εργασιών, κατά την οποία θα παραμείνει κλειστό τμήμα της οδού Θεοδόση Πιερίδη, από τη συμβολή της με την οδό Κ. Μισιαούλη μέχρι την οδό Μ. Καραολή. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, της πιο πάνω φάσης η τροχαία κίνηση από τη Λευκωσία προς Αναλυόντα, θα διοχετεύεται μέσω των οδών Αρχ. Κυπριανού, Θερμοπυλών, Πενταδακτύλου, Β. Μιχαηλίδη, Σαλαμίνος, Α. Ζάκου, Ομονοίας, Μ. Καραολή, Θ. Πιερίδη. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λευκωσία προτρέπονται να χρησιμοποιούν τις οδούς Μ. Καραολή, Ομονοίας , Α. Ζάκου , Σαλαμίνος, Πενταδακτύλου, K. Βάρναλη, Κουρίου. Για την πιο πάνω κυκλοφοριακή ρύθμιση θα υπάρχουν οι κατάλληλες προσωρινές σημάνσεις, τις οποίες οι οδηγοί ενδείκνυται να ακολουθούν.

Στον δρόμο Aστρομερίτη – Τροόδους, από την Τρίτη 9/4/2024 μέχρι και την Τρίτη 23/4/2024, από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, εκτός Σάββατο και Κυριακής, θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης οχετών όμβριων υδάτων, από τη συμβολή των φώτων τροχαίας στον Αστρομερίτη και σε απόσταση μήκους 1000μ. περίπου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα παραμείνει κλειστή η μια
λωρίδα του δρόμου σε μήκος 150μ περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με προσωρινά φώτα τροχαίας.

Στη Λάρνακα, στις Λεωφόρους Α. Στυλιανού και Αλεξάνδρου Παναγούλη, την περίοδο 10/4/2024 – 19/4/2024, μεταξύ των ωρών 08:30 – 18:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, θα γίνονται εργασίες κλαδέματος και καθαριότητας των πλαϊνών και κεντρικών νησίδων, από τον Δήμο Λειβαδιών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα εφαρμοστούν τα ακόλουθα κυκλοφοριακά μέτρα:

(α) Στη Λεωφόρο Α. Στυλιανού από τον κυκλικό κόμβο Λεωφόρος Αμμοχώστου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Λειβαδιών, και
(β) Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παναγούλη από τον κυκλικό κόμβο Τεχνικής Σχολής μέχρι την εκκλησία Αγ. Σάββα, θα κλείνει η λωρίδα που εφάπτεται των εργασιών και από τις δύο κατευθύνσεις και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα. Οι εργασίες στις δύο λεωφόρους θα εκτελεστούν διαδοχικά.

Επίσης στη Λάρνακα, κατά μήκος των Λεωφόρων Γρίβα Διγενή, Σπύρου Κυπριανού, Γρηγόρη Αυξεντίου, Λεμεσού, Νίκου & Δέσποινας Παττίχη, Αρτέμιδος, Γεωργίου Χριστοδουλίδη και Μακαρίου, από τη Δευτέρα 15/4/2024 μέχρι και την Τρίτη 23/4/2024, μεταξύ των ωρών 08:30 – 13:30, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, θα διεξάγονται εργασίες καθαρισμού των πεζοδρομίων από τον Δήμο Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνουν τμηματικά οι εφαπτόμενες λωρίδες κυκλοφορίας και από τις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται
στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στην επαρχία Λάρνακας, την Παρασκευή 19/05/2023, αρχίζουν οι εργασίες ανακατασκευής του δρόμου Ορμήδεια – Ξυλοφάγου, οι οποίες θα διαρκέσουν για περίπου 12 μήνες, μέχρι τα τέλη Μαΐου 2024. Το Έργο αποτελεί βελτίωση τμήματος του υφιστάμενου δρόμου που συνδέει την κοινότητα Ορμήδειας με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου. Το τμήμα του υφιστάμενου δρόμου που βελτιώνεται, αρχίζει αμέσως μετά την έξοδο από την κατοικημένη περιοχή (κοντά στη συμβολή με την οδό Μενέλαου Λουντέμη) και τελειώνει στη συμβολή με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου.

Επίσης στην επαρχία Λάρνακας, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Δρόμου Ορμήδειας – Ξυλοφάγου», από τις 28 Αυγούστου 2023 μέχρι τις 17 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιούνται εργασίες στην οδό Ανεξαρτησίας. Ο δρόμος θα είναι κλειστός για την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις, από τη συμβολή με την οδό Μενέλαου Λουντέμη μέχρι τη συμβολή με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας-Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία θα διοχετεύεται σε υφιστάμενο παράλληλο δρόμο (παλαιό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας-Αμμοχώστου). Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών σε παρακείμενους δρόμους και ιδιοκτησίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Στην επαρχία Λάρνακας, ο παραλιακός δρόμος Λάρνακας-Δεκέλειας, από το ύψος της οδού Αθηνών στην Ορόκλινη μέχρι και τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ορόκλινης, θα είναι κλειστός για την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις από τις 20/11/2023 μέχρι τις 10/5/2024, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Παραλιακού Δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας Φάση Γ». Η τροχαία κίνηση θα εκτρέπεται μέσω της οδού Μεσογείου και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί.

Σε συνήθεις δρόμους στην επαρχία Λάρνακας, θα διεξάγονται εργασίες για κόψιμο, μάζεμα και απομάκρυνση χόρτων, καθώς και το μάζεμα και απομάκρυνση άχρηστων αντικειμένων, την περίοδο από 4/3/2024 μέχρι 28/6/2024, εκτός Κυριακών και αργιών, από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το έρεισμα του δρόμου θα κλείνει τμηματικά και η τροχαία κίνηση θα παραμείνει στις λωρίδες κυκλοφορίας κανονικά χωρίς το έρεισμα.

Στο Κίτι, στην επαρχία Λάρνακας, την περίοδο 2/4/2024 – 30/4/2024, στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής αποχετευτικού συστήματος, από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λάρνακας. Κατά την πιο πάνω περίοδο, τμήμα της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου, από τη συμβολή της με την οδό Γρ. Αυξεντίου μέχρι την οδό Άχνας και στις δύο κατευθύνσεις, θα είναι κλειστό και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων.

Στη Δρομολαξιά, στη Λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου, την περίοδο 17/4/2024 – 17/5/2024, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής αποχετευτικού συστήματος, από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείσει το τμήμα της Λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου από τη συμβολή της με την οδό Πρωτομαγιάς μέχρι τη συμβολή της με την οδό Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, συνολικού μήκους 300μ. περίπου και από τις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων.

Στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και Πάφου, από τη Δευτέρα 12/2/2024 και για περίοδο περίπου 6 μηνών, θα διεξάγονται, από ιδιωτική εταιρεία, εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης σε 47 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 31 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς. Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, εκτός απροόπτου και κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας εκτός και αν κριθεί αναγκαίο να τοποθετηθούν
προσωρινά φώτα τροχαίας. Στις πιο πάνω συμβολές θα προηγηθούν εργασίες πολιτικής μηχανικής για τις υποδομές. Την εβδομάδα 15/4/2024 – 21/4/2024, θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές / διαβάσεις πεζών:

· Λεωφ. Φρ. Ρούζβελτ / Αβάννας / Τσιφλικουδιών (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
· Λεωφ. Γεωργίου Α’ (B1) (παρά το ξενοδοχείο Londa) -Διάβαση Πεζών-Λεμεσός
· Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου (ζωολογικός κήπος) -Διάβαση Πεζών-Λεμεσός
· Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου (Δημοτική Πινακοθήκη) -Διάβαση Πεζών-Λεμεσός
· Λεωφ. Σπ. Κυπριανού (παρά την οδό Ν. Αναστασιάδη) -Διάβαση Πεζών-Λεμεσός
· Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου (παρά την οδό Κέρκυρας) -Διάβαση Πεζών-Λεμεσός
· Λεωφ. Προμαχών Ελευθερίας (παρά την οδό Χαλκίδος)-Διάβαση Πεζών-Λεμεσός

Στη Λεμεσό, τη Δευτέρα 15/4/2024 και την Τρίτη 16/4/2024, από η ώρα 20:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί της επόμενης μέρας, θα διεξάγονται εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (Κολωνακίου). Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήματα της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (Κολωνακίου), από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αγίου Αθανασίου μέχρι τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Χριστάκη Κράνου θα είναι κλειστά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου της Λεωφόρου Αγίου Αθανασίου, των οδών Καντάρας, Εδέσσης, Γρίβα Διγενή, Χριστάκη Κράνου και τον Παραλιακό Δρόμο.

Στη Γερμασόγεια, στο πλαίσιο των εργασιών για το Έργο “Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας”, Φάση Α΄, την περίοδο από Δευτέρα 29/1/2024 μέχρι και την Τρίτη 30/4/2024, θα διεξάγονται εργασίες στη συμβολή της οδού Πατρών με την οδό Αγίας Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το τμήμα της συμβολής των δύο οδών, θα είναι κλειστό για τη διακίνηση από και προς Άγιο Αθανάσιο-Σφαλαγγιώτισσα, ενώ η κυκλοφορία από και προς φράγμα Γερμασόγειας–Φοινικάρια, θα γίνεται μέσω παρακείμενης προσωρινής οχηματικής πρόσβασης και θα ρυθμίζεται με φώτα τροχαίας. Η διακίνηση από και προς την περιοχή Αγίου Αθανάσιου-Σφαλαγγιώτισσας θα γίνεται μέσω της οδού Τηλλυρίας-Αγίας Παρασκευής.

Επίσης στο πλαίσιο των εργασιών για το Έργο “Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας”, οι εργασίες στο ανατολικό τμήμα της οδού Ισαβέλλας από τη συμβολή της με την οδό Μίκη Θεοδωράκη, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ποταμιάς, παρατείνονται μέχρι τις 30/4/2024. Το τμήμα του δρόμου παραμένει κλειστό για την κυκλοφορία και η διακίνηση από και προς την ανατολική περιοχή γίνεται μέσω παρακείμενου προσωρινού τμήματος δρόμου που έχει κατασκευαστεί για το σκοπό αυτό.

Oι εργασίες για το Έργο “Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας, Φάση Α΄”, την περίοδο από την Κυριακή, 14/4/2024 μέχρι και την Τετάρτη 24/4/2024, θα διεξάγονται εργασίες στη συμβολή της οδού Πατρών (Δυτικό Τμήμα) με την οδό Αγίας Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το τμήμα της συμβολής των δύο οδών, θα είναι κλειστό για τη διακίνηση από και προς Άγιο Αθανάσιο- Σφαλαγγιώτισσα, ενώ η τροχαία κίνηση από και προς φράγμα Γερμασόγειας – Φοινικάρια, θα συνεχίσει να γίνεται μέσω παρακείμενης προσωρινής οχηματικής πρόσβασης η οποία ρυθμίζεται με φώτα τροχαίας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η οδός Πατρών από τη συμβολή της με την οδό Μεγάλου Θεοδοσίου μέχρι τον Δημοτικό χώρο στάθμευσης, θα είναι ανοιχτή μόνο για κατοίκους της περιοχής. Η τροχαία κίνηση από και προς την περιοχή Αγίου Αθανάσιου- Σφαλαγγιώτισσας θα γίνεται μέσω των οδών Μεγάλου Θεοδοσίου (κοιμητήριο, κοινοτικό νηπιαγωγείο, εκκλησία Αγίας Παρασκευής, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γερμασόγειας) και οδό Αγίας Παρασκευής. Την Τετάρτη, 17/4/2024, θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Αγίου Γεωργίου από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μιχαλάκη Καραολή και η διακίνηση από / προς Μουτταγιάκα μέσω της οδού αυτής θα γίνεται κανονικά. Οι υπόλοιπες κυκλοφοριακές διευθετήσεις παραμένουν ως έχουν.

Στην Πάφο, στη διασταύρωση της Λωφόρου Έμπας με τις οδούς Χρίστου Κκέλη, και Δημητράκη Αδάμου, από τη Δευτέρα 8/4/2024 μέχρι και την Τρίτη 8/10/2024, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής κυκλικού κόμβου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση στη Λεωφόρο Εμπας, θα διεξάγεται απρόσκοπτα.

Στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, στο Μαρί, από τις 23 Μαρτίου 2023, στον δρόμο μεταξύ του υποσταθμού της ΑΗΚ και του ποταμού Βασιλικού στο Μαρί, βόρεια των εγκαταστάσεων του τσιμεντοποιείου, θα πραγματοποιούνται εργασίες κατασκευής συστήματος αποχέτευσης λυμάτων και η μία λωρίδα θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση. Η τροχαία κίνηση θα ρυθμίζεται με φώτα τροχαίας. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών, σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Από τη Δευτέρα 13/11/2023 και για περίοδο πέντε 5 μηνών περίπου, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής κυκλικών κόμβων – κτιστής διαχωριστικής νησίδας και παρόδιων χώρων στάθμευσης, συντήρησης οδοστρώματος, εφαρμογής μέτρων κυκλοφοριακής διαχείρισης και οδικής ασφάλειας στις Λεωφόρους Κολωνακίου στον Άγιο Αθανάσιο και Σπύρου Κυπριανού στη Γερμασόγεια. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα υπάρχει πάντοτε αμφίδρομη κυκλοφορία σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, εκτός από τις περιπτώσεις όπου θα απαιτείται το κλείσιμο της μίας ή και των δύο λωρίδων κυκλοφορίας. Στις περιπτώσεις αυτές οι εργασίες θα διεξάγονται κατά τη διάρκεια της νύκτας (Δευτέρα – Πέμπτη) ή Κυριακές. Οι εργασίες καθημερινώς θα διεξάγονται μεταξύ των ωρών 06:00 – 17:00, Κυριακές 06:00 – 18:00 και η νυχτερινή εργασία μεταξύ των ωρών 21:00 μέχρι 06:00 της επομένης.

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο τμήμα από Κοφίνου μέχρι Χοιροκοιτία, την περίοδο 9/4/2024 – 18/4/2024, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, μεταξύ των ωρών 8:30 – 15:00, θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος, από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων Λάρνακας. Κατά την πιο πάνω περίοδο, τμήμα της μιας λωρίδας του δρόμου, από το κέντρο της Κοφίνου μέχρι τη Χοιροκοιτία, θα κλείνει διαδοχικά με μέγιστο μήκος κάθε φορά τα 50 μέτρα περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα με τη χρήση σήμανσης STOP and GO.

Επίσης στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 15/4/2024 – 20/4/2024, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:00, θα διεξάγονται εργασίες ανάπτυξης δικτύου από την ΑΤΗΚ. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά μέρος της μίας λωρίδας του δρόμου τοπικά πάνω από φρεάτια σε μήκος 50μ.περίπου, από την έξοδο προς Άγιο Θεόδωρο μέχρι την έξοδο προς Κέντρο Φιλoξενείας Κοφίνου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση σήμανσης STOP & GO.

Στην περιοχή Βασιλικού, από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, διεξάγονται οι εργασίες τοποθέτησης περίφραξης στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τον Φεβρουάριο, 2025.