ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα η 32χρονη ύποπτη για απάτη και απόσπαση 24,000 ευρώ από 66χρονη

Η ύποπτη εντοπίστηκε και συνελήφθη άμεσα από μέλη της Αστυνομίας

Υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα διάρκειας έξι ημερών, τέθηκε σήμερα γυναίκα ηλικίας 32 ετών, ύποπτη για την απάτη και την απόσπαση από γυναίκα ηλικίας 66 ετών, του χρηματικού ποσού των 24,000 ευρώ. Η ύποπτη εντοπίστηκε και συνελήφθη άμεσα από μέλη της Αστυνομίας, που εντόπισαν στην κατοχή της το χρηματικό ποσό των 23,978 ευρώ, χρήματα για τα οποία η ίδια δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Η υπόθεση απάτης καταγγέλθηκε στην Αστυνομία λίγο πριν τις 4.00 χθες το απόγευμα από την 66χρονη, σύμφωνα με την οποία, γύρω στις 12.30 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της στη Λευκωσία, έλαβε τηλεφώνημα από άγνωστο της άνδρα, ο οποίος της ανέφερε ότι είναι γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ότι η κόρη της χτύπησε στο πόδι και χρειάζεται εγχείρηση. Επίσης, της ανέφερε ότι χρειάζεται 96.000 ευρώ σε μετρητά, για την εγχείρηση.

Αφού η 66χρονη μαζί με τον σύζυγο της συγκέντρωσαν μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά και επιταγές, στη συνέχεια, μετέβησαν σε συγκεκριμένο σημείο στην επαρχία Λευκωσίας, μετά από οδηγίες που τους έδωσε τηλεφωνικά ο ύποπτος άντρας. Στο εν λόγω σημείο, τους προσέγγισε άγνωστη τους γυναίκα, η οποία αφού τους ανέφερε το όνομα του δήθεν γιατρού, παρέλαβε από αυτούς το ποσό των 24,000 ευρώ και μετέβη σε παρακείμενη οικία.

Ακολούθως, αφού η 66χρονη και ο σύζυγός της κατάφεραν να επικοινωνήσουν με την κόρη τους, αντιλήφθηκαν ότι έπεσαν θύματα απάτης και ειδοποίησαν την Αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν στην περιοχή όπου εντόπισαν την 32χρονη ύποπτη στην εν λόγω κατοικία. Η 32χρονη παρέδωσε στα μέλη της Αστυνομίας το χρηματικό ποσό των 23,978 ευρώ, χωρίς να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή των χρημάτων.

Η 32χρονη συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και με δικαστικό ένταλμα, που εκδόθηκε για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Λακατάμειας.

Απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις – Συνελήφθη 32χρονη