ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Έντονα καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν την κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους

Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές των αυτοκινητόδρομων Λευκωσίας – Λάρνακας, Λευκωσίας – Λεμεσού και Λεμεσού – Πάφου, με αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές η ορατότητα να είναι περιορισμένη.

Συγκεκριμένα λόγω της έντονης βροχόπτωσης επηρεάζονται οι περιοχές Ερήμης, Κόρνου, Αγίας Βαρβάρας, Κόσιης και Λυμπιών.

Σύμφωνα με τις αναφορές που λαμβάνουμε σε διάφορα σημεία του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λάρνακας, παρά την περιοχή Λυμπιών, έχει συσσωρευθεί ποσότητα νερού με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι ολισθηρός.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.    

Επισημαίνεται επίσης ότι, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη. Γι’ αυτό προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».